Välkommen August Wallén, ny ordförande i SB&K

20 mars 2016  |  Eva Hedman

August Wallén, en mycket kompentent och välrenommerad kampsportare, tog igår (lördagen 19 mars) steget upp på ordförandeposten i SB&K, efter att ha suttit i styrelsen under lång tid och har varit vice ordförande i ett år. I sin nya roll vill han fortsätta det arbete som redan är påbörjat, men också ta nya tag för vidare utveckling.

   – Vi ska fortsätta att ta position inom idrottsrörelsen, säger August Wallén till budokampsport.se.

 

Walléns meritlista är lång och tung, och för valberedningen var han en självklar kandidat till ordförandeposten. Han började sin karriär inom kampsporten på 80-talet och har sedan dess kommit att ha stor betydelse för såväl svensk som internationell kampsport. Bland många andra saker drev han sajten Kampsportsfakta, vilken var en av de viktigaste anledningarna till att vi inte fick förbud mot ”de nya” kampsporterna i Sverige. Han är även mannen som startat ett internationellt förbund när ingen annan vågade.

För många är August Wallén känd för sin förmåga att genomföra det omöjliga. Förmodligen är det inställningen att aldrig ge sig som gjort honom framgångsrik, och som också gör honom till en bra ledare.

Från VO till ordförande
Inom Svenska Budo- och Kampsportsförbundet har Wallén redan varit aktiv länge och under många år som vice ordförande fört ett mycket nära samarbete med förre ordföranden Stefan Stenudd. Han ser det därför som en självklarhet att fortsätta det arbete som redan påbörjats, men vill även ta nya tag för att vi ska komma ännu längre.
– Vi har kommit väldigt långt både vad gäller prestationer och synlighet i media, men det finns mer att göra och vi kan bli ännu bättre. Vi ska fortsätta att ta position i idrottsrörelsen, säger August Wallén till budokampsport.se.

Att gå från vice ordförande till ordförande tycker han känns som en naturlig utveckling. Inför valet av ordförande på stämman fick han en mycket fin plädering, som sedan efterföljdes av att han gavs en stor majoritet av rösterna. Efteråt kommenterade August vinsten med att han känner att han har styrelsens och medlemmarnas förtroende, och att det därför känns mycket bra. Men Thabo var en väldigt värdig motkandidat, menar han.

Hur känns det att ta över efter Stefan Stenudd?
– Jag är ju ganska van vid att jobba i motvind. Men Stefan lämnar efter sig ett positivt utgångsläge med en väldigt kompetent styrelse och bra ekonomi. Vi kan jobba konstruktivt från dag ett. Sedan går det naturligtvis inte att fylla Stefans skor. Vi får skapa ett par nya!

0
0
0