Tjugo år av förbundets verksamhet

2 september 2016  |  Kendoforbundet

Det handlar inte bara om framtiden. SB&K:s historia är också viktig att dokumentera och göra tillgänglig för alla. Vi håller på att lägga upp förbundets verksamhetsberättelser och har hittills kommit till 1995. Du hittar dem här:

SB&K:s verksamhet 1995-2015

Förbundet bildades redan 1960, men då var det bara papper som gällde för dokumentationen. SB&K arbetar nu med att överföra både verksamhetsberättelser och årsmötesprotokoll från gångna år till digital form, så att de ska vara enkelt tillgängliga på hemsidan.

– Det är ett led i vårt arbete för att öka transparensen i SB&K. Det är särskilt viktigt i ett förbund med så många idrotter. Även vår brokiga historia ska vara tillgänglig för såväl medlemmar som den intresserade allmänheten, säger SB&K:s ordförande August Wallén.

Arbetet fortskrider. Nu finns alla verksamhetsberättelser ända sedan 1995 på nätet. Du hittar dem på ovanstående länk. När det gäller SB&K:s årsmötesprotokoll finns de än så länge tillbaka till 1997, men några år under perioden fattas fortfarande. Du hittar protokollen här:

SB&K:s årsmötesprotokoll

De senaste tio åren, på ett ungefär, har vi levat i en digital värld. Men dessförinnan var allt mestadels på papper. Dessa dokument har behövt scannas in och redigeras till läsbara PDF-filer. Det arbetet fortgår, men ta redan nu en tur i förbundets historia, såsom den har dokumenterats via verksamhetsberättelser och årsmötesprotokoll. Det har hänt en del genom åren…

 

1
5
4