Rostem Akman försvarade sitt guld från ifjol

Det blev en väldigt högkvalitativ tillställning mellan Rostem Akman och bulgaren Valeri Atanasov i middleweightfinalen i Prag. Akman vann efter en fin avslutning på ground and pound i den tredje ronden.
   – Jätteskönt med att försvara guldet från ifjol, jag är jätteglad för segern. Nu blir det kanske en bärs ikväll, säger han till budokampsport.se.

26 november 2016  |  Jonathan Broberg

Rostem Akman gjorde processen kort med bulgaren Valeri Atanasov i finalen i middleweight i European Open i Prag.

Akman styrde matchen även om bulgaren sökte hårda tekniker, främst slag, från distans.
– De säger att han slår hårt som en häst sparkar, men jag bytte lite slag med honom och jag tror han har mest ont av oss efter det. Men han var bra, det ska jag säga. Men jag var bättte.

Och i mitten av den tredje ronden kom guldavgörandet. Akman lyckades med en av många nedtagningar, hittade ett övertag och började hamra in slag från ground and pound-position. Tillslut, när bulgaren inte orkade stå emot svenskens projektiler, bröt domaren matchen.
– Det här betyder förstås jättemycket för mig. Det var jätteskönt att försvara guldet från ifjol.

Kanske var det också det sista vi såg av Rostem Akman i amatörmästerskap. Ihärdiga rykten har florerat att Akman nu väljer att gå över till en proffskarriär, vilket han själv bekräftade direkt efter segern.
– Det är var mitt sista amatörmästerskap. Nu blir det proffs som gäller. Men första ska jag njuta av guldet, ta det lite lugnt och kanske ta en bärs ikväll.

Text och foto: Jonathan  Broberg

1
5
4