Foto: Hamid Ershad Sarabi

August Wallén om Idrottsgalan

Idrottsgalan i går var SB&K:s ordförande August Walléns första gala live. Patricia Axling var nominerad i kategorin ”Årets nykomling – lilla bragdguldet”, men priset vanns av bowlaren Jesper Svensson.
– Stort att ha en nominerad, men jag tycker nog Patricia förtjänade priset, säger han till budokampsport.se.

17 januari 2017  |  Jonathan Broberg

Igår hölls Idrottsgalan i Globen och för första gången var det en kampsportare, Patricia Axling, nominerad till galan.

Det var också första gången som SB&K:s ordförande August Wallén besökte galan.
– Det var en jättebra gala, rolig, engagerande, välproducerad. Till och med jag som inte är någon sportfåne tyckte att det var roligt. Kampsportsgalan ligger lite i lä, och vi har en del att kunna dra lärdom av.
– Men jag funderade lite på de idrottare vi har och de ungefär 2500 som var här middagsgäster. Jag känner inte riktigt igen våra idrottare i det här sällskapet. Jag tänker lite på hur våra idrottare ser ut, ålder och lite så.

”Inte helt nöjd”
Det var två kampsportsrelaterade saker som stack ut. Patricia Axlings nominering, och presentationen av Prispallen. Hur ser du på dessa saker?
– Det är fantastiskt roligt att Patricia blev nominerad och det är stort att ha en nominerad överhuvudtaget. Men jag tycker nog ändå att vinner du SM, VM och EM under samma år är det rätt svårslaget. Så jag tyckte nog hon förtjänade priset, utan att förta Jesper Svenssons prestation.
– Om vi tar det här med prispallen. Där är jag faktiskt inte riktigt nöjd. Jag förstår att man vill lyfta många olika idrottsförbund och idrotter, det förstår jag. Men orientering var inte ens näst bäst, utan tredje bäst. Det har inte varit något problem att ge idrottare pris flera gånger om, men här är vi faktiskt mätbart bäst. Vi tar flest medaljer. Om vi vinner medaljligan två år i rad borde de kunna visa upp oss för det två år i rad. Så, där är jag inte helt nöjd. Vi borde blivit omnämnda åtminstone.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4