”MotoriQ kan ge hela vårt förbund en skjuts framåt”

I går offentliggjordes SB&K:s satsning på barn och ungdomsprojektet MotoriQ. Ett landsomfattande projekt som handlar om rörelseförståelse för barn och ungdomar, med rötter i det kanadensiska banbrytande synsättet physical literacy. SB&K:s utbildningsansvarige i förbundsstyrelsen Fredrik Gundmark ser mycket fram emot projektet.
– Vi har en bra möjlighet att via MotoriQ bli ännu bättre på att få barn och ungdomar att röra sig allsidigt, säger han till budokampsport.se.

16 februari 2017  |  Jonathan Broberg

Redan till helgen åker bland andra Gundmark till Kanada, där konceptet redan är implementerat och bevisligen också har haft stor inverkan på ungas fysiska aktivitet.
– Vi åker dit för att utbilda oss, det är i Kanada det här synsättet finns, och därefter kommer vi att sammanställa ett utbildningsprogram. I höst börjar vi med uppsökande verksamhet och kommer ha fördjupade utbildningar för våra föreningar, och andra intressenter också.
– 90% av alla rörelser lär man sig innan man är elva år, så det är klart att om man lär sig rörelser korrekt i den åldern har man nytta av dessa resten av livet också.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4