Foto: Hamid Ershad Sarabi

Kannisto var precis det taidon behövde

Ja, det är lite de tidenderna nu inom kampsporten. Epoker som går i graven i och med att årsmöten står för dörren och jag tycker alltid det är jobbigt att lämna något bakom mig. Och Hannes Kannisto har betytt mycket för svensk taido, så att han inte ställer upp för omval blir en tuff nöt att knäcka för Taidoförbundet.

22 februari 2017  |  Jonathan Broberg

Det ska sägas, svensk taido mår ganska bra just nu. Landslaget har fått fram en ny spännande generation som ska i väg till VM i Japan lite senare i vår, där min känsla är att en VM-medalj inte alls är utom räckhåll.

Dessutom verkar gamla spänningar i taidon lagt sig under Kannistos ledning, vilket är en oerhörd bedrift av den avgående ordföranden. Lägg därtill ett fullständigt otroligt svenskt EM på hemmaplan 2015 där medaljerna, tio till räkningen, duggade lika tätt som lovorden över arrangörskapet.

Nu ska den här texten inte på något sätt påvisa att Kannistos fört någon slags enmansshow, för då hade han nog gått i taket av den anledningen. Tvärtom, Hannes har varit tydlig från start att det är alla i svensk taido tillsammans som kan möta idrottens stora utmaningar. Ledordet i Kannistos ledarskap, tillsammans. Jag upplever att Kannisto var precis det svensk taido behövde.

För min egen del har Hannes alltid varit lättillgänglig, han har alltid svarat på de frågor jag har haft med största respekt och han har haft stor förståelse för det mediala arbetet som taido behöver göra, vilket givetvis förenklat mitt arbete avsevärt.

Så när Hannes deklarerade för mig för ett tag sedan att han inte ställer upp för omval gjorde det mig lite vemodig, samtidigt som jag är glad att han ska ta tid och bry sig om sig själv lite mer.

Det är han sannerligen värd.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0