Bloggar

Jonathan Broberg, 2016-05-29

En ensam gatlykta lyser upp en stor ek, men den ensamma rapsblomman färgar inte fälten gula. Är det något jag har lärt mig av mina snart sju år på förbundet är det att kampsport må vara hur individuell idrott som helst, men kampsporten är ändå kanske mer lagsammanhållning än vad lagidrotterna har.

Jag har skrivit en första mening på den här krönikan minst 40 gånger nu – och raderat den och börjat...

Jonathan Broberg, 2016-05-27

Jag kommer definitivt inte glömma Otabek Ergashev. Showandet, leendet, de underbara citaten och den maskin 20-åringen varit i ringen detta VM är något utöver det vanliga. Tack för uppvisningen, tack för energin.

Dagen lider mot sitt slut, vi är snart inne på dygnets sista timme. VM i thaiboxning är också snart över. Det är bara en dag kvar. Men inte vilken som helst.

För när klockan...

Jonathan Broberg, 2016-05-25

Jönköping är rent vädermässigt en alektopat; igår svepte en sommardag fram, idag erbjöds vi låg temperatur, isande bryska vindar och mörka, mörka moln. Och när molnen för en halv annan timme sedan lämnade plats för solskenet blev det ett ljus ute som var så vackert som min sambos första leende mot mig.

I går vandrade jag en sväng utan att riktigt ha planerat vart fötterna skulle ta mig. Det var...

Jonathan Broberg, 2016-05-23

Det var en av de vackraste solnedgångar jag har sett. En brandbilsröd sol svävade ned bakom bergen som omger Vättern. Det var som att stå rakt framför livet när det är som vackrast – och då hade jag ändå lämnat något ännu mer fagert bakom mig.

Det är knappt jag trodde mina ögon när jag bevittnade dagens kvartsfinaler i VM i thaiboxning. Fem av sju svenskar tog sig vidare – alla tjejer som ställde...

Kent Hansson, 2016-05-22

Mästerskap på hemmaplan inför en entusiastisk publik. Det borde, kan man tycka, vara rena nervmedicinen för hårt satsande elitidrottare.

För det mesta hör man medaljhopp som uttalar sig oerhört positivt om att få tävla inför hemmapublik och det är säkert många som känner sig styrkta av att få kriga med publiken i ryggen.

Men genom åren har jag som reporter på stora mästerskap fått ta del av...

Jonathan Broberg, 2016-05-21

Jag väcktes i morse av att mitt fönster stod på glänt. Jönköping bjöd in sig självt till mitt rum med en doft och ett läte som bara kan prägla en svensk mellanstor stad.

I min telefon visades ”dolt nummer”. Tydligen är det ett annat förbund med kampsportsanknytning som har vissa bekymmer, och somliga verkar tro att den problematiken också gäller annan kampsport.

Vid en brant dalgång, som å ena...

Jonathan Broberg, 2016-05-20

Mörkret sänker sig över Jönköping, både inne på mitt hotellrum och utanför fönstret. Kartongen med den uppätna thaimaten, kyckling med cashewnötter, lyser som en lanterna. Jag går genom rummet till det ljus som jag tänt, jag släcker lite motvilligt. 

Men. Jag kan inte sova. Än. Minnena från de två första tävlingsdagarna spelas ideligen upp i min hjärna. Och tur är det. Ty utan de hade nog en...

Jonathan Broberg, 2016-05-17

Tiden är lynnig.
Det som bakåt kändes som en lång tid att blicka fram emot har plötsligt svept förbi. Och det frö vi sådde blev till ett träd som sedan mänskligheten skövlade med maskiner.


Jag var ute på mina föräldrars landställe i skärgården förra veckan. Jag strövade igenom det som en gång var en skogsglänta där vi som barn byggde kojor. Kvar finns fortfarande spår av kojorna, men gläntan...

Jonathan Broberg, 2016-05-08

Det började som comebackernas kväll och slutade med en mästares avsked i ett tv-program som kanske aldrig skänkt en idrott så mycket av allt. Tack Reza Madadi, tack Magnus Cedenblad och tack Caroline Ek.

Om slutet väl är nära, kanske det är bäst att det kommer med en knall. För så har ju allt börjat en gång. Med en riktigt stor bang.

I roten av Hammarbybacken spirar just nu vårgrönskan...

Jonathan Broberg, 2016-04-30

”Resan har börjat”, står det på en affisch hängandes på en vägg just utanför kampsportshallen på Bosön. Jag kunde inte ha sammanfattat det bättre själv. Resan har verkligen börjat och mellanlandningen sker i Jönköping under maj månad – slutdestinationen, det bestäms under mellanlandningen.

Med en värkande tand vaknade jag tidigt denna valborgsmässoafton ute på de ostligaste delarna av Lidingö....

Kommentarer

Annonser

Arkiv