Bloggar

Jonathan Broberg, 2015-06-22

Idag släpptes den svenska World cup-truppen till det fantastiska thaiboxningsmästerskap som ska förgylla sluttampen av sommaren för oss. I thaiboxningens hemland, i thaiboxningens högfäste, Bangkok avgörs World cup, som i år ersätter VM. Och vilket mästerskap det kan bli.

Det sägs att mindre idrotter med färre utövare får fram vissa gyllene generationer, att man under en viss tidsepok dominerar...

Jonathan Broberg, 2015-06-17

Ja, det har varit en väldigt händelserik kampsportsvår. Som sig bör. Vi har sett ett par nya stjärnor tändas, ett par nygamla har pånyttföds och ett par har valt att kliva åt sidan. Själv tycker jag mest att det ska bli häftigt att se om Nicklas Bäckström kan studsa tillbaka efter förlusten i Tele 2.

Det blir en alldeles vanlig, men ändå ytterst ovanlig,...

Kent Hansson, 2015-06-16

Det är rätt så många i vårt avlånga land som älskar kampsport. Men det är nog ännu fler som vänder ryggen till kampsport och det finns personer som bara väntar på rätt tillfälle att attackera våra sporter.

Kampsporterna har inte råd att bjussa på självmål.

Häromdagen såg jag ett klipp på Facebook som gjorde mig bedrövad och förbannad.
Det var ett 60-sekundersklipp som visade hur...

Jonathan Broberg, 2015-06-11

Reza Madadi är tillbaka i rampljuset igen. Alla vet varför han inte varit så frontad så det tänker jag inte gå in på, däremot var det för mig en rejäl överraskning att UFC ger honom en ny chans. Samtidigt behövs Reza Madadi och jag har saknat hans mäkta idrottsliga gärningar.

Det sticker i en del ögon att Reza Madadi är tillbaka. Det vet jag. Jag är emellertid glad att han är tillbaka

...

Jonathan Broberg, 2015-06-04

I morse briserade en bomb modell större. Alexander Gustafsson möter Daniel Cormier om UFC-titeln i Las Vegas den 5:e september. Nu har Alex ett drömläge att uppfylla sitt hjärtas mål, och jag tror han lyckas.

Livet gav mig en morgon med sol och kaffe och en av de bättre nyheter jag kunde mottagit just nu. Alexander Gustafsson är klar för ny titelmatch och bäva månde, Daniel Cormier.

...

Jonathan Broberg, 2015-05-29

Det blev ingen svensk medalj under herrarnas individuella tävlingar vid VM i Tokyo idag. Men svenskarna var ändå ett hett samtalsämne efteråt. Åtta segrar av åtta möjliga i poolerna imponerar stort och allt fler röster höjs i Japantrakterna om det svenska herrlaget som möjlig medaljaspirant på söndag.

Så både startade VM i kendo och avslutade en del av tävlingen på samma gång. Efter en minst sagt...

Jonathan Broberg, 2015-05-26

Det har varit ett par omtumlande Tokyodygn. Först en rundvandring på Hombu Dojo med självaste Doshu, sedan några timmar senare en jordbävning modell större.

Man kan inte klaga på dramaturgin vi mötts av det senaste dygnet i Tokyo. I går rullade taxin tidigt mot Hombu Dojo för en exklusiv rundvandring på en av budons allra heligaste marker, och en intervju med en av budons allra största profiler...

Jonathan Broberg, 2015-05-22

När vi steg till väders, och lämnade SAS-oron bakom oss, kunde vi äntligen blicka lite framåt. Jag är inte den som direkt hjular och glädjeskuttar över att sätta mig i ett flygplan, men resan från Köpenhamn till Tokyo var till och med behaglig på sitt sätt.

Vi, jag och Mona, kom till Tokyo tidigt i morse efter att ha flugit genom natten, men har ännu inte sovit i våra hotellsängar. Det här...

Jonathan Broberg, 2015-05-17

Vi tog igår en taxi från Baltiska Hallen till det vi anade skulle vara platsen för den officiella efterfesten. Vi var emellertid snabba med att få en bil och fem minuter senare var vi utanför ett igenbommat ställe lite bortanför 'Möllan'.


Därför vandrade vi in på en krog mittemot efterfeststället. Vi väntande. Väntade. Väntade. Och väntade.
När klockan började närma sig midnatt och...

Jonathan Broberg, 2015-05-15

Malmö. Det sägs att staden erbjuder kontinenten och jag förstår nog vad som menas: solen har gassat över oss hela dagen och i luften spirar sommaren, eller åtminstone försmaken av den. Malmö, var det ja.


Jag är fortfarande den som hävdar att stare downs har en mental poäng. Vi var nog något hundratal som samlades på ett hotell nära Malmö centralstation för den traditionsenliga invägningen till...

Kommentarer

Annonser

Arkiv