Bloggar

Kent Hansson, 2016-08-24

OS i Rio är över och för svensk del blev det en bra medaljutdelning. Totalt 11 medaljer, varav två guld. Sverige kom på 29:e plats i medaljligan. Ser man det befolkningsmässigt kom Sverige in på 5-i-topp.

Naturligtvis finns det en del gnällrövar som ojar sig över en alltför klen svensk utdelning, men kverulanter kommer alltid att finnas.

Jag har...

Jonathan Broberg, 2016-08-17

Vi var på södra Gotland, på de gamla Noremarkerna, och solen stekte. I buskagen lekte små fåglar, samtidigt som havsörnar cirkulerade över våra huvuden. Då skakar marken, en kraftig tryckvåg kommer emot oss och för en sekund hann jag tänka: ”det där var en bomb”.

Några sekunder senare ser jag två JAS-plan över oss. De hade tydligen varit på låg höjd, tvingats att snabbt dra i väg och det orsakade...

Kent Hansson, 2016-08-10

Det är mycket girlpower i svensk idrott.
Sarah Sjöström är svensk idrotts främsta ambassadör. Hon krossar allt motstånd i bassängen och på vägen mot OS-guldet slaktade hon även världsrekordet. Cyklisten Emma Johansson visar enorma fightertakter när hon timmarna innan Sjöströms framfart tog en ny OS-silvermedalj.

Jag sitter för mig själv och filosoferar om fenomenet Sarah Sjöström några meter från...

Jonathan Broberg, 2016-07-11

Jag ser ut genom mitt fönster från hotellet och märker att de berg som omger Las Vegas syns skarpare idag än förr. Konturerna av dem är vassa. I morse ven en kraftig vind, som nu helt mojnat ut. Och när den svenska MMA-vinden svept förbi lämnas vi med vetskapen att Sverige blivit bästa nation i VM. Bäst i världen, alltså.

Det var ögonblick, fina som själva livet, vi fick uppleva i Las Vegas denna...

Jonathan Broberg, 2016-07-05

Det är på många sätt kongenialt att VM i MMA går i Las Vegas. Denna stad som liknar ingen annan, där man kan göra allt. Och inget. Och ändå få det att kännas meningsfullt.

Jag tog en promenad. För mig själv tillsammans med mina tankar, så som jag brukar göra när jag är i väg på mästerskap.

Klockan närmar sig 21.00 amerikansk tid och många är de som förbereder sig som bäst på att fira 4...

Kent Hansson, 2016-06-29

Sport eller buskis?
Gränsen kan vara hårfin i det trash talk som då och då dyker upp inom boxning och kampsport. Mikaela Laurén och Klara Svensson har gjort sitt yttersta för att sätta fyr under pannorna inför deras match den 10 september på Hovet i Stockholm.

Laurén sprutade myggspray på Svensson vid tisdagens presskonferens. WBC-världsmästaren Laurén menade att Svensson slåss som en mygga...

Jonathan Broberg, 2016-06-21

Therese Gunnarsson är återigen en underdog. Bäva månde Anissa Meksen. Som många svenska idrottare är också Gunnarsson som allra vassast när hon kan slå ur underläge. Och även om jag hör Meksens namn med stor beundran och stor respekt blir inte jag förvånad om Gunnarsson stjälper fransyskan, någonstans mellan nubben och jordgubbstårtan.

Jag minns Arne Hegerfors klassiska mening ”nu firar vi...

Kent Hansson, 2016-06-21

Tro mig, det är sannerligen inte roligt att som reporter skriva hem om svenska misslyckanden. Under mina år vid sportfronten har jag varit med när svenska idrottare gjort både succé och fiasko.

VM i Italien 1990 var ingen höjdare. Det blev tre gånger 1-2 och jag fick åka hem en vecka tidigare än beräknat.

Men jag kunde fortsätta med mitt skrivande. För Olle...

Jonathan Broberg, 2016-06-12

I innandömena av en borg, ett kulturarv, frodas just nu kampsporten. Det var svepande vind av idrottsemotioner som välkomnade till gårdagens kickboxningsgala i den gamla anrika, men stiligt uppiffade, Torben Grut-salen i Stockholms Stadions katakomber.

Att kampsporten så centrerat tagit plats på en av de viktigaste idrottsarenorna detta land har är herrarna Patrik Asplund, Rickard Nordstrands och...

Jonathan Broberg, 2016-06-05

Det finns en liten glipa i min sovrumspersienn dit sommarsolen alltid når in. Oavsett hur mycket man än försöker stänga den ute. Strålen är alltid så stark att den väcker mig när den väl kommer, och jag kan inte låta mig störas av det – det är bara att kapitulera och buga och bocka för dess envetenhet och frenesi. Och så är det ju härligt när ljuset väl är tillbaka. När det kommer hem igen.

Det...

Kommentarer

Annonser

Arkiv