Bloggar

Jonathan Broberg, 2016-10-17

Jag satt på balkongen i går och drack en kaffe. Det är nog inte så länge till jag faktiskt kan göra det under det här året, så det gällde att njuta av varje sekund. Och till mig kom ett minne, och en känsla – och sedan presenterades ”Costas” match mot Marco Pique. Jag gillar att Nanga utmanar sin förebild, sig själv och sitt ”record”.

Jo, ibland är vårt inre en skatt av utdöda och pånyttfödda...

Jonathan Broberg, 2016-10-12

Abdou Karim Chorr mot Sanny Dahlbeck. Wow.
Två southpaws. Två svenska stjärnor. Två oerhört ödmjuka och fina killar. Räkna inte med en massa glåpord mot varandra innan matchen, men räkna med att bli bjudna på thaiboxning av yttersta klass.


Klockan är 16.17. Det skymmer över Stockholm. Det är kallt och det känns nästan som att vintern kan komma vilken dag som helst nu.

Det svänger...

Jonathan Broberg, 2016-10-07

Det är några få timmar kvar till invägningarna till Superior Challenge, som denna gång äger rum i Södra teatern vid Mose Backe på Södermalm i Stockholm. Och jag kan inte nog poängtera det härliga i att stora galor återkommer. Galorna behövs för att ge lite ljus åt den mörkare tid som nu kommer.

Jag har en drös böcker hemma som jag har fyllt med diverse poem, bokidéer, affärsidéer, drömtydningar...

Jonathan Broberg, 2016-10-03

Rumble of the kings är tillbaka. En comeback av stor dignitet för svensk stående fighting. För ack så stillsam har tiden varit utan galan.

Nostalgi kan vara en tripp tillbaka till tiden då allt var som allra bäst, som när jag brukade dricka hemmagjord saft på farmor och farfars altan.

Nostalgi kan också mycket väl vara en berusad blick genom livet, så som vi alltid skulle vilja ha det...

Kent Hansson, 2016-09-30

"Det var fucking roligt”.
Sa Lina Länsberg efter förlusten mot Chris Cyborg vid den stora UFC-galan i Brasilien. Jag har tänkt en hel del på hennes kommentar. Kan man säga att något är ”fucking roligt”, när man nästan vacklar ut från buren med ett illa sargat ansikte?

Många är nog beredda att säga nej på en sådan fråga.
Själv ser jag Länsbergs ”fucking roligt”-kommentar som ett...

Jonathan Broberg, 2016-09-29

Jag sitter och ser på den stora eken som maffigt sprider ut sig just utanför mitt vardagsrumsfönster. Löven har blivit gul-gröna, somliga har helt givit vika för höstens krafter. Men jag tänker också, även om löven på eken försvinner nu, kommer det nya i vår – och eken kommer att ha blivit ännu lite större, ännu lite starkare.

Jo, jag cyklade omkull. Det är lite drygt en månad sedan nu, och idag...

Jonathan Broberg, 2016-09-25

Morgonluften i Göteborg bär en djup fuktighet över sig. Ännu kan det komma att bli allt mellan en varm sensommardag, som i går, eller så tar hösten vid. Den närmast förestående tiden kommer att ge oss svaren. Lina Länsberg förlorade när hon skrev svensk UFC-historia tidigt i morse, men hennes krigarhjärta borde ge henne fler möjligheter till att skriva nya kapitel i historieboken.

Efter att ha...

Jonathan Broberg, 2016-09-21

Det var sannerligen något att vakna upp till. Sverige tilldelades VM i jujutsu 2018, det kommer att förläggas i Malmö och jag förmodar att arenavalet faller på Baltiska hallen. Klokt, rakt igenom. Och vilken gyllene chans för svensk jujutsu att inte bara ena sig själva – utan också ta tag i en stafettpinne inom kampsporten som thaiboxningen i våras lämnade efter sig.

Svensk jujutsu tilldelades i...

Kent Hansson, 2016-09-19

Det finns fighter som kittlar lite extra. Cris Cyborg versus Lina Länsberg är en sådan fight. Min första reaktion när jag fick reda på att Lina skulle åka till Brasilien för att möta Cyborg var den här: ”Satan vad tufft, men Gud vilken chans”.

Den 24 september kliver Lina från Malmö in i samma bur som Chris Cyborg.
Det är...

Jonathan Broberg, 2016-09-19

Till helgen är det dags för EM i jodo, som avgörs i schweiziska Magglingen. Jag har under årens lopp varit väldigt förtjust i landslaget som år ut och år in levererar svenska mästerskapsmedaljer, 20 på sex år. Och det i en idrott som inte precis har någon uppsjö av idrottare att ta till detta landslag. Kanske har den populistiska benämningen ”gyllene generation” därför aldrig varit mer kongenial.
...

Kommentarer

Annonser

Arkiv