Bloggar

Jonathan Broberg, 2015-08-30

Publik grät öppet. Funktionärer grät öppet. Idrottarna hade tårar i ögonen. Ibland, i vissa delar av idrotten, betyder ett SM faktiskt mer än något annat. Stolthet, ett svagt ord i sammanhanget, var vad som visades upp i Uppsala denna historiska sensommarhelg. Jag är tacksam för att jag dels fick äran att jobba med HEMA igen, och dels för att jag fick vara en prisutdelare under denna högtidliga stund....

Jonathan Broberg, 2015-08-29

Det här jobbet, som blivit mer av ett livsintresse, har sannerligen sina stunder. Goda som lite mer beska. Oftast är det till fördel för det sötare slaget – och det är tur det. Jag har alltid haft en förkärlek för efterrätter. HEMA är emellertid en hel måltidsmeny av kamparter samlade under ett och samma tävlingsparaply. Och jag blev fascinerad direkt då jag besökte stortävlingen Swordfish i höstas.
...

Jonathan Broberg, 2015-08-24

Det är något visst med svenska tjejer och thaiboxning. Lite som det mittfält som Tommy Svensson förfogade över 1994, stoppa in vem som helst och allt blir bra, typ. För det går ändå inte att blunda för de enorma framgångar Sverige har på damsidan. Och det verkar baskemig som nya ”Isas” bara plockas ner från ett lager någonstans och ställs fram.

Det finns så mycket att skriva om det svenska...

Jonathan Broberg, 2015-08-18

Händelseförloppet i Bangkok är på många sätt vedervärdigt. De bilder som jag fått ta del av är i vissa fall så magstarka att jag inte klarar av att se mer. Så jag kan bara tänka mig hur vissa i landslaget känner sig, och jag blir påmind om hur jag mådde under jordbävningarna i Japan i våras. Då ville jag hem.

I morse svensk tid, eller vid 13-tiden lokalt, detonerade en granat vid en pir i Bangkok...

Kent Hansson, 2015-08-05

Det är rötmånadstider och det drabbar även idrotten. Inte helt oväntat är det inom fotbollen som de värsta avarterna visar upp sig. Eftersom jag är kampsportsvän hatar jag all form av fusk och orent spel, därav att jag reagerade med avsky när IFK Norrköpings lagkapten Andreas Johansson agerade döende svanen, allt för att få sin motståndare, AIK:s Mohammed Bangura utvisad.

AIK-anfallaren var med i en...

Jonathan Broberg, 2015-08-04

Det fanns en tid, för inte alls så länge sedan, som man i kampsportskretsar talade om ”terminer”. På klubbarna runt om i landet, där det som inte tillhör elitidrottandet, lever förvisso terminologin kvar. Men när det handlar om den yttersta eliten av kampsportandet i landet har epitetet allt mer frekvent tynat bort. Och det är, säga vad man vill, ett steg i helt rätt riktning.

Det tävlas och...

Jonathan Broberg, 2015-07-11

Det är väl så här man ska vinna stora titlar, antar jag. Ta matchen på fyra dagars varsel, vara fullständigt överlägsen och sedan le mot resten av världen.

Hamza Bougamza är en av de mest spännande fighters jag någonsin sett. För han är så som Gotlandssolen varit denna vecka: oberäknelig, men skiner som mest när det gäller som allra mest.

För när Tofan Pirani för fyra dagar sedan skadade sig...

Kent Hansson, 2015-07-03

Sport kan vara svindlande lycka men även gråt och tandagnisslan. Jag träffade överoptimister som flaggade för blågul VM-fotbollssuccé i Kanada.
Men tjejerna stod inte pall för pressen.

Eller var det så att den övervärderade Pia Sundhage inte lyckades få in den rätta andan i laget? Hur som helst underpresterade fotbollsdamerna.

Håkan Ericson,...

Jonathan Broberg, 2015-06-22

Idag släpptes den svenska World cup-truppen till det fantastiska thaiboxningsmästerskap som ska förgylla sluttampen av sommaren för oss. I thaiboxningens hemland, i thaiboxningens högfäste, Bangkok avgörs World cup, som i år ersätter VM. Och vilket mästerskap det kan bli.

Det sägs att mindre idrotter med färre utövare får fram vissa gyllene generationer, att man under en viss tidsepok dominerar...

Jonathan Broberg, 2015-06-17

Ja, det har varit en väldigt händelserik kampsportsvår. Som sig bör. Vi har sett ett par nya stjärnor tändas, ett par nygamla har pånyttföds och ett par har valt att kliva åt sidan. Själv tycker jag mest att det ska bli häftigt att se om Nicklas Bäckström kan studsa tillbaka efter förlusten i Tele 2.

Det blir en alldeles vanlig, men ändå ytterst ovanlig,...

Kommentarer

Annonser

Arkiv