Bloggar

Jonathan Broberg, 2015-07-11

Det är väl så här man ska vinna stora titlar, antar jag. Ta matchen på fyra dagars varsel, vara fullständigt överlägsen och sedan le mot resten av världen.

Hamza Bougamza är en av de mest spännande fighters jag någonsin sett. För han är så som Gotlandssolen varit denna vecka: oberäknelig, men skiner som mest när det gäller som allra mest.

För när Tofan Pirani för fyra dagar sedan skadade sig...

Kent Hansson, 2015-07-03

Sport kan vara svindlande lycka men även gråt och tandagnisslan. Jag träffade överoptimister som flaggade för blågul VM-fotbollssuccé i Kanada.
Men tjejerna stod inte pall för pressen.

Eller var det så att den övervärderade Pia Sundhage inte lyckades få in den rätta andan i laget? Hur som helst underpresterade fotbollsdamerna.

Håkan Ericson,...

Jonathan Broberg, 2015-06-22

Idag släpptes den svenska World cup-truppen till det fantastiska thaiboxningsmästerskap som ska förgylla sluttampen av sommaren för oss. I thaiboxningens hemland, i thaiboxningens högfäste, Bangkok avgörs World cup, som i år ersätter VM. Och vilket mästerskap det kan bli.

Det sägs att mindre idrotter med färre utövare får fram vissa gyllene generationer, att man under en viss tidsepok dominerar...

Jonathan Broberg, 2015-06-17

Ja, det har varit en väldigt händelserik kampsportsvår. Som sig bör. Vi har sett ett par nya stjärnor tändas, ett par nygamla har pånyttföds och ett par har valt att kliva åt sidan. Själv tycker jag mest att det ska bli häftigt att se om Nicklas Bäckström kan studsa tillbaka efter förlusten i Tele 2.

Det blir en alldeles vanlig, men ändå ytterst ovanlig,...

Kent Hansson, 2015-06-16

Det är rätt så många i vårt avlånga land som älskar kampsport. Men det är nog ännu fler som vänder ryggen till kampsport och det finns personer som bara väntar på rätt tillfälle att attackera våra sporter.

Kampsporterna har inte råd att bjussa på självmål.

Häromdagen såg jag ett klipp på Facebook som gjorde mig bedrövad och förbannad.
Det var ett 60-sekundersklipp som visade hur...

Jonathan Broberg, 2015-06-11

Reza Madadi är tillbaka i rampljuset igen. Alla vet varför han inte varit så frontad så det tänker jag inte gå in på, däremot var det för mig en rejäl överraskning att UFC ger honom en ny chans. Samtidigt behövs Reza Madadi och jag har saknat hans mäkta idrottsliga gärningar.

Det sticker i en del ögon att Reza Madadi är tillbaka. Det vet jag. Jag är emellertid glad att han är tillbaka

...

Jonathan Broberg, 2015-06-04

I morse briserade en bomb modell större. Alexander Gustafsson möter Daniel Cormier om UFC-titeln i Las Vegas den 5:e september. Nu har Alex ett drömläge att uppfylla sitt hjärtas mål, och jag tror han lyckas.

Livet gav mig en morgon med sol och kaffe och en av de bättre nyheter jag kunde mottagit just nu. Alexander Gustafsson är klar för ny titelmatch och bäva månde, Daniel Cormier.

...

Jonathan Broberg, 2015-05-29

Det blev ingen svensk medalj under herrarnas individuella tävlingar vid VM i Tokyo idag. Men svenskarna var ändå ett hett samtalsämne efteråt. Åtta segrar av åtta möjliga i poolerna imponerar stort och allt fler röster höjs i Japantrakterna om det svenska herrlaget som möjlig medaljaspirant på söndag.

Så både startade VM i kendo och avslutade en del av tävlingen på samma gång. Efter en minst sagt...

Jonathan Broberg, 2015-05-26

Det har varit ett par omtumlande Tokyodygn. Först en rundvandring på Hombu Dojo med självaste Doshu, sedan några timmar senare en jordbävning modell större.

Man kan inte klaga på dramaturgin vi mötts av det senaste dygnet i Tokyo. I går rullade taxin tidigt mot Hombu Dojo för en exklusiv rundvandring på en av budons allra heligaste marker, och en intervju med en av budons allra största profiler...

Jonathan Broberg, 2015-05-22

När vi steg till väders, och lämnade SAS-oron bakom oss, kunde vi äntligen blicka lite framåt. Jag är inte den som direkt hjular och glädjeskuttar över att sätta mig i ett flygplan, men resan från Köpenhamn till Tokyo var till och med behaglig på sitt sätt.

Vi, jag och Mona, kom till Tokyo tidigt i morse efter att ha flugit genom natten, men har ännu inte sovit i våra hotellsängar. Det här...

Kommentarer

Annonser

Arkiv