Bloggar

Kent Hansson, 2016-06-29

Sport eller buskis?
Gränsen kan vara hårfin i det trash talk som då och då dyker upp inom boxning och kampsport. Mikaela Laurén och Klara Svensson har gjort sitt yttersta för att sätta fyr under pannorna inför deras match den 10 september på Hovet i Stockholm.

Laurén sprutade myggspray på Svensson vid tisdagens presskonferens. WBC-världsmästaren Laurén menade att Svensson slåss som en mygga...

Jonathan Broberg, 2016-06-21

Therese Gunnarsson är återigen en underdog. Bäva månde Anissa Meksen. Som många svenska idrottare är också Gunnarsson som allra vassast när hon kan slå ur underläge. Och även om jag hör Meksens namn med stor beundran och stor respekt blir inte jag förvånad om Gunnarsson stjälper fransyskan, någonstans mellan nubben och jordgubbstårtan.

Jag minns Arne Hegerfors klassiska mening ”nu firar vi...

Kent Hansson, 2016-06-21

Tro mig, det är sannerligen inte roligt att som reporter skriva hem om svenska misslyckanden. Under mina år vid sportfronten har jag varit med när svenska idrottare gjort både succé och fiasko.

VM i Italien 1990 var ingen höjdare. Det blev tre gånger 1-2 och jag fick åka hem en vecka tidigare än beräknat.

Men jag kunde fortsätta med mitt skrivande. För Olle...

Jonathan Broberg, 2016-06-12

I innandömena av en borg, ett kulturarv, frodas just nu kampsporten. Det var svepande vind av idrottsemotioner som välkomnade till gårdagens kickboxningsgala i den gamla anrika, men stiligt uppiffade, Torben Grut-salen i Stockholms Stadions katakomber.

Att kampsporten så centrerat tagit plats på en av de viktigaste idrottsarenorna detta land har är herrarna Patrik Asplund, Rickard Nordstrands och...

Jonathan Broberg, 2016-06-05

Det finns en liten glipa i min sovrumspersienn dit sommarsolen alltid når in. Oavsett hur mycket man än försöker stänga den ute. Strålen är alltid så stark att den väcker mig när den väl kommer, och jag kan inte låta mig störas av det – det är bara att kapitulera och buga och bocka för dess envetenhet och frenesi. Och så är det ju härligt när ljuset väl är tillbaka. När det kommer hem igen.

Det...

Jonathan Broberg, 2016-06-04

Jag kan låta mig fascineras av den lille idoge spindeln, som bor i eken alldeles intill vår balkong. För någon dag sedan kastade spindeln ut en nättråd till en tallgren och har nu byggt ett stort nät mellan eken och tallen.

Där får den nu lön för mödan i form av någon fjäril, ett par myggor och annat som fastnar i dess fångenskap.

Spindelns nät är också en bro för den mellan eken...

Kent Hansson, 2016-06-01

Det är mycket girlpower just nu i svensk idrott. Bea Malecki, Patricia Axling, Anna Strandberg och Sofia Olofsson heter våra senaste guldhjältar.

I lördags kunde vi sammanfatta ett makalöst facit av de blågula tjejerna i VM i thaiboxning. Det blev fyra VM-guld. Totalt inhöstades det 10 medaljer för Sverige i Jönköping.

Sverige är en supermakt i...

Jonathan Broberg, 2016-05-29

En ensam gatlykta lyser upp en stor ek, men den ensamma rapsblomman färgar inte fälten gula. Är det något jag har lärt mig av mina snart sju år på förbundet är det att kampsport må vara hur individuell idrott som helst, men kampsporten är ändå kanske mer lagsammanhållning än vad lagidrotterna har.

Jag har skrivit en första mening på den här krönikan minst 40 gånger nu – och raderat den och börjat...

Jonathan Broberg, 2016-05-27

Jag kommer definitivt inte glömma Otabek Ergashev. Showandet, leendet, de underbara citaten och den maskin 20-åringen varit i ringen detta VM är något utöver det vanliga. Tack för uppvisningen, tack för energin.

Dagen lider mot sitt slut, vi är snart inne på dygnets sista timme. VM i thaiboxning är också snart över. Det är bara en dag kvar. Men inte vilken som helst.

För när klockan...

Jonathan Broberg, 2016-05-25

Jönköping är rent vädermässigt en alektopat; igår svepte en sommardag fram, idag erbjöds vi låg temperatur, isande bryska vindar och mörka, mörka moln. Och när molnen för en halv annan timme sedan lämnade plats för solskenet blev det ett ljus ute som var så vackert som min sambos första leende mot mig.

I går vandrade jag en sväng utan att riktigt ha planerat vart fötterna skulle ta mig. Det var...

Kommentarer

Annonser

Arkiv