Bloggar

Jonathan Broberg, 2015-11-16

MMA-världens största kampsportsevent såldes in på dammatcher som huvudattraktioner. Det säger en hel del om hur långt kvinnlig fighting kommit och att kampsportspubliken inte bryr sig könsdifferensen, det är kvaliteten som är avgörande. Och matchen mellan Holly Holm och Ronda Rousey var sannerligen högkalibrig.

Det blev en underbar lördag. En god vän till mig firade 60 år, i en fest jag...

Jonathan Broberg, 2015-11-13

Hayes Jemide lämnar sitt uppdrag som kickboxningens förbundskapten. Ett tungt besked för kickboxning, då Jemides arbete banat väg för en ny generation kickboxare. Jag tycker det vore en kittlande tanke att låta Caroline Ek och Therese Gunnarsson dela på förbundskaptensuppdraget.

Svensk kickboxning har det tungt. Antalet medlemmar sjunker, likaså antalet tävlingar och på bara några år har sporten...

Jonathan Broberg, 2015-11-12

I en idrottsrörelse som skryter högt om dess sociala position i samhället, och något som dina och mina skattepengar går till, är det hårresande att ingen sådan nominering får plats på Idrottsgalan. Det handlar uteslutande om att berömma vunna metallbitar istället för räddade liv.

I det samhälle vi ser växa fram fylls vi av bilder där mänsklig misär råder. Idrotten påstås ha en otroligt viktig...

Jonathan Broberg, 2015-11-11

Det är inte lätt att vara människa, skrev Strindberg.
Jag har under en tid känt mig som om jag har suttit i en bil, kört landsväg mil efter mil. Blivit så säker i körningen att jag bedövat faror, bedövat vyerna. Känt en avspändhet som varit på gränsen till tristess.


Och så, från ingenstans tvingades jag väja i hög fart från ett hotande hinder, låt säga en älg på vägen.

När livet...

Kent Hansson, 2015-11-05

Inom vissa områden skiljer det en ocean mellan fotboll och kampsporterna. Det som slår mig, när jag ser fotboll, är hur dåligt ställt det är med disciplinen hos en del spelare.

I den allsvenska slutomgången blev Malmö FF:s stjärna Markus Rosenberg utvisad redan efter fem minuter sedan han hade gått alltför hårt åt sin motståndare från Norrköping.
– Jag fick hjärnsläpp, urskuldade sig...

Jonathan Broberg, 2015-10-24

Dublinpubliken sjöng. Reza Madadis ökenvandring avslutades samma stund som han vandrade in mot UFC-buren igen. Matchen blev tuff och svår och nordirländaren Norman Parke dömdes enhälligt till segern, men ibland är också förluster segrar.

Det var på många sätt en smått surrealistisk syn att åter se Reza Madadi kliva in i en UFC-bur igen. Hur man än vrider och vänder på orsaken till hans frånvaro...

Jonathan Broberg, 2015-10-22

Det var en särledes vacker höstmorgon i Stockholm i går. Vindarna var varma. Solen strålade som om sommaren vore omkring oss. Det var till och med kortärmat och solglasögon här och var bland stockholmarna. För mig kändes det som om livet återvände, på ett sätt.

Jag tog mig till den vackra Tavastgatan, en liten lugn bakgata alldeles intill det betydligt mer pulserande Mariatorget på Södermalm....

Kent Hansson, 2015-10-06

Det har varit en härlig höst för alla de som hatar kampsport. Den första glädjeorgasmen kom när Madeleine Vall förklarade att hon slutar med kampsport på grund av risken att drabbas av allvarlig hjärnskada.

Det andra ”yes”-vrålet kom efter Alexander Gustafssons UFC-fight mot Daniel Cormier.

”Vi såg slag, vi såg blod – förbjud, förbjud”. Kampsportshatarna får extra luft när de ser en sådan...

Jonathan Broberg, 2015-10-04

Morgonljuset är på väg att återvända till Sverige. Men mörka är mina tankar. Alexander Gustafsson gav oss återigen en oförglömlig stund, men det är som om det vilar en svensk förbannelse över UFC-bältet i lätt tungvikt. Och frågan är vad som händer nu.

Egentligen gick matchstarten precis så som man inte ville se det. Cormier utnyttjade tidigt en lucka i Gustafssons försvar och ett makalöst kast...

Jonathan Broberg, 2015-10-02

Det är en sådan där enastående brittsommardag i Sverige. Precis som det tenderar att bli varje gång vi ens tänker tanken om att ta fram vinterjackan. Min termometer står på 14 grader, och i den stora ek som breder ut sig vid min balkong leker just nu för fullt en hackspettfamilj. Är det vår – nej, det är bara en tid som är vår. Vår egen.

Alexander Gustafsson går karriärens andra titelmatch. Den...

Kommentarer

Annonser

Arkiv