Bloggar

Jonathan Broberg, 2016-09-25

Morgonluften i Göteborg bär en djup fuktighet över sig. Ännu kan det komma att bli allt mellan en varm sensommardag, som i går, eller så tar hösten vid. Den närmast förestående tiden kommer att ge oss svaren. Lina Länsberg förlorade när hon skrev svensk UFC-historia tidigt i morse, men hennes krigarhjärta borde ge henne fler möjligheter till att skriva nya kapitel i historieboken.

Efter att ha...

Jonathan Broberg, 2016-09-21

Det var sannerligen något att vakna upp till. Sverige tilldelades VM i jujutsu 2018, det kommer att förläggas i Malmö och jag förmodar att arenavalet faller på Baltiska hallen. Klokt, rakt igenom. Och vilken gyllene chans för svensk jujutsu att inte bara ena sig själva – utan också ta tag i en stafettpinne inom kampsporten som thaiboxningen i våras lämnade efter sig.

Svensk jujutsu tilldelades i...

Kent Hansson, 2016-09-19

Det finns fighter som kittlar lite extra. Cris Cyborg versus Lina Länsberg är en sådan fight. Min första reaktion när jag fick reda på att Lina skulle åka till Brasilien för att möta Cyborg var den här: ”Satan vad tufft, men Gud vilken chans”.

Den 24 september kliver Lina från Malmö in i samma bur som Chris Cyborg.
Det är...

Jonathan Broberg, 2016-09-19

Till helgen är det dags för EM i jodo, som avgörs i schweiziska Magglingen. Jag har under årens lopp varit väldigt förtjust i landslaget som år ut och år in levererar svenska mästerskapsmedaljer, 20 på sex år. Och det i en idrott som inte precis har någon uppsjö av idrottare att ta till detta landslag. Kanske har den populistiska benämningen ”gyllene generation” därför aldrig varit mer kongenial.
...

Jonathan Broberg, 2016-09-15

Det blev en sjukhusnatt med många tankar. Jag hade just blivit opererad i axeln. Trött, proppad med starka mediciner och med en sänggranne som dels hallucinerade och dels hade dålig hörsel. Tillslut stod jag inte ut och bad om ett eget rum. Jag fick rum 11 på ortopediavdelningen på Södersjukhuset. Samma rum som jag några år tidigare tog farväl för gott av min farfar i.

Men jag hade som tur...

Kent Hansson, 2016-09-05

När jag åkte till UFC-galan i Hamburg hade jag förhoppningar om att få se en revanschsugen Alexander Gustafsson. Efter två raka nederlag var det liksom bara seger som gällde för The Mauler.

Jag blev inte besviken. Jag fick se en taggad svensk MMA-matador som gav allt mot den rutinerade polacken Jan Blachowicz. Poängsegern var solklar.
Jag har genom åren bevakat en hel del vinna-eller-...

Jonathan Broberg, 2016-08-29

Jag hade just arbetat klart första veckan efter en fin sommarsemester. Jag kände hur kroppen hade fyllts av framtidstro inför den spännande jobbhöst som väntar. Jag kände mig stark, lite pånyttfödd. Jag skulle bara cykla hem från pingisträning i Abrahamsberg, den där lördagseftermiddagen för en och en halv vecka sedan. Jag skulle ju bara…

Det är två dagar sedan jag strosade de 400 meterna...

Kent Hansson, 2016-08-24

OS i Rio är över och för svensk del blev det en bra medaljutdelning. Totalt 11 medaljer, varav två guld. Sverige kom på 29:e plats i medaljligan. Ser man det befolkningsmässigt kom Sverige in på 5-i-topp.

Naturligtvis finns det en del gnällrövar som ojar sig över en alltför klen svensk utdelning, men kverulanter kommer alltid att finnas.

Jag har...

Jonathan Broberg, 2016-08-17

Vi var på södra Gotland, på de gamla Noremarkerna, och solen stekte. I buskagen lekte små fåglar, samtidigt som havsörnar cirkulerade över våra huvuden. Då skakar marken, en kraftig tryckvåg kommer emot oss och för en sekund hann jag tänka: ”det där var en bomb”.

Några sekunder senare ser jag två JAS-plan över oss. De hade tydligen varit på låg höjd, tvingats att snabbt dra i väg och det orsakade...

Kent Hansson, 2016-08-10

Det är mycket girlpower i svensk idrott.
Sarah Sjöström är svensk idrotts främsta ambassadör. Hon krossar allt motstånd i bassängen och på vägen mot OS-guldet slaktade hon även världsrekordet. Cyklisten Emma Johansson visar enorma fightertakter när hon timmarna innan Sjöströms framfart tog en ny OS-silvermedalj.

Jag sitter för mig själv och filosoferar om fenomenet Sarah Sjöström några meter från...

Kommentarer

Annonser

Arkiv