Semestern går snart in i halvtid

Publicerat 2012-06-28 av Jonathan Broberg

Jag har vart ledig i en och en halv vecka nu. En evighet för mig. Mina fingrar kliar och jag längtar tillbaka till mitt kontor, mitt jobb. Jag har tillåtit mig själv att inte alltid svara i telefonen, att inte läsa mejl. Men usch vad avskärmad från den verklighet jag har lärt mig leva jag känner mig.

Min pappa fyllde "krycka och rollator" i maj, 60. Och delar av släkten valde därför att förlägga förra veckan på Mallorca. Sist jag var på Mallis flög två plan in i Twin Towers. Då som nu var jag där med min familj. Denna gång har väl ingen världskris inträffat, men det har tydligen varit regnrekord i Sverige.

Vi hamnade på ett finfint hotell nära Magaluf. Det stället måste vara byggt i ironins syfte. Jag har aldrig känt mig så gammal, så präktig, så... ähum...vuxen... Jo, faktiskt. Jag tänker inte berätta mer än att... nej. Inget mer.

Jag lyckades så klart bränna mig fullständigt. Eftersom vi här uppe i kalla Norden inte är vana vid sol solar jag alltid första dagen utomlands som om solen inte skulle visa sig mer. Nu flagnar jag mer än ett sommarhus som inte målats om på hundra år.

Nåväl, det är många EM i gång nu. Fotboll. Fridrott. Och i Submission Wrestling. Det svenska landslaget brukar vara säkra medaljgrävare och ska jag sia något om EM så här på förhand tror jag på en fin utdelning även i år. Framför allt unnar jag unge Amir Albazi en mästerskapsframgång. Han har alla förutsättningar för att i framtiden fylla på efter namn som Mats Nilsson och Mikael Knutsson.

Jag läste även att thaiboxningsförbundet utlyst ett nytt årsmöte där ett beslut om eget SF under RF står högst upp på dagordningen. Jag tycker ganska mycket i just den frågan. Framförallt är det synd att vi inom kampsportsfamiljen förefaller ha en vilja att vara egna hit och dit. Samtidigt kan jag förstås ha förståelse för styrelsen i thaiboxningsförbundet. Och dessutom finns fog för oss inom SB&K att rannsaka oss själva: varför vill thaiboxningsstyrelsen undersöka om eget SF? Är de månne inte nöjda med det arbete vi inom SB&K gör? Vktgt för oss att ha den inställningen också.

Deras idrott har mer och mer tagit plats i media, medlemmar kommer till och det ideella arbetet (även om jag vet att visst arvode nu betalas ut) är då betyngande. Det behövs helt enkelt mer resurser. Men det får man inte per automatik som ett eget SF, där även de löpande kostnaderna skulle öka markant.

Sedan finns det så klart fördelar med att vara egna också. Man kan ju lite mer självt styra över sin idrott, även om underförbundsupplägget hos oss är en form av autonomi.

Thaiboxningen kommer även stöta på patrull från Riksidrottsförbundets styrelse, som har en förmåga att säga nej till alla former av utbrytningar och jag är heller inte säker på om SB&K:s medlemmar och styrelse är helt sålda på thaiboxningsförbundets planer.

Personligen kan jag ändå inte låta bli att tycka att kampsporten är liten i Idrotts-Sverige redan som det är och ska vi ha något att säga till om i idrottspolitiska (exempelvis) frågor hade vi behövt ena oss, istället för att yngla av oss. Det är åtminstone min syn på det.

Hur det än blir tycker jag att det är bra att underförbunden jobbar för att lyfta sin idrott och gör det med ett kommersiellt tänk. Det gör otvivelaktigt styrelsen för thaiboxningsförbundet. Men just i detta fall undar jag om de inte jobbar förgäves.

Nästa vecka jobbar jag igen. Ska bli härligt att komma igång igen.

Tack för att ni tog er tid!

Twitter

Så det pågår alltså ett namnbråk mellan Sweden Top Team och Swedish Top Team. De förstnämnda kräver att de sistnämnda byter namn. #mmase
2015-03-27
Missa inte veckans avsnitt av MMA-panelen! http://t.co/F4VHIrzAhm #mmase
2015-03-26
RT @HD_Sporten: USA nästa för Pannie Kianzad (@BanzaiKianzad ): http://t.co/cX1T4PfvoC #mmase http://t.co/sSXdOOXjyv
2015-03-26
RT @HD_Sporten: USA nästa för Pannie Kianzad (@BanzaiKianzad ): http://t.co/cX1T4PfvoC #mmase http://t.co/sSXdOOXjyv
2015-03-26

Spalter

 •  

  Jonathan Broberg

  Sanny Dahlbeck detroniserade i helgen britten Jordan Watson i en stormatch i Manchester och det är bara att...

  
  
   
 •  

  Stefan Stenudd

  En norsk undersökning påstår sig bevisa att ungdomar som tränar kampsport blir våldsamma och asociala. Men den...

  
  
   
 •  

  Joel Löwenberg

  Ett intressant fenomen som jag tycker mig se bland de jag tränar med är att den vinner som vet att den ska vinna.

  När...

  
  
   
 •  

  Kent Hansson

  Det är väl knappast någon som har kunnat undgå snacket kring Zlatans vredesutbrott efter förlustmatchen i söndags...

  
  
   

Annonser

 • 2
 • 1
 • 0
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj