2015-07-02, 10:34


Visby har Almedalsveckan, Stockholmsveckan och Medeltidsveckan. Från och med i sommar finns också Kampsportsveckan i Visby. En vecka fullproppad av uppvisningar, olika kampsportsaktiviteter och en maffig kvällsgala den 11:e juli på Gutavallen. Nu är det klart att svenske kickboxningsstjärnan Tofan Pirani går en titelmatch i organisationen WKN på Supremacy League-galan på...

2015-07-01, 11:11


I slutet av september är det dags för ett EM på hemmaplan. Det är dags för EM i jodo i Falkenberg den 19-20 september. Här kommer den svenska landslagstruppen dit, som bland annat består av de regerande Europamästarna Jesper Waldestål, från Falkenberg, och Sida Yin.


Jodo är en japansk kampsport, som skapades omkring 1605 av samurajen Muso Gonnosuke och...

2015-06-30, 16:48

Utvecklingen för Sveriges nye UFC-domare, som under midsommarhelgen i Berlin blev förste svensk att döma UFC-matcher utomlands, har gått fort. Men Kevin Sataki har varit med i kadettlandslaget och seniorlandslaget i karate, blivit tillfrågad att representera USA:s landslag och utbildade sig till stuntman. Nu är Kevin Sataki, 37, egenföretagare och UFC-domare.
   -...

2015-06-29, 13:59


Fjolåret gjorde Isa Tidblad Keskikangas till en av Sveriges hetaste idrottare, i synnerhet runt hennes nominering till Radiosportens Jerringpriset. Det blev ett VM-, EM- och NM-guld under ett fullständigt magnifikt 2014. I augusti, under World Cup i Bangkok, kommer hon att vara ett aktat namn.
   - Min tanke måste alltid vara att vinna det jag ställer upp i, annars...

2015-06-29, 10:27


Joel Moya imponerade stort under fjolårets VM i MMA och blev silvermedaljör. När VM återigen hålls i Las Vegas nästa vecka är Moya ett hett guldtips.
   - Målsättningen inför detta VM är att gå in och sätta Sverige på kartan, säger han till budokampsport.se.


Joel Moya från Göteborg var en av de största positiva överraskningarna i fjolårets...

2015-06-24, 16:27


Allt medan semestertider sveper in i allt högre frekvens är det full sysselsättning för Sveriges största kvinnliga MMA-stjärna Pannie Kianzad. Debutmatchen i den mäktiga organisationen Invicta står för dörren, endast två veckor bort.
   - Allt känns bra, formen, vikten. Jag kommer vara så redo, säger hon till budokampsport.se.


Ifjol...

2015-06-24, 11:19


Martin Ingholt och Isabelle Sarfati har valts in i jujutsuns Hall of fame. Båda har varit utövare på högsta nivå och flera gånger representerat landslaget, och när de egna karriärerna lades åt sidan har båda två nått framgångar som ansvariga för landslaget. Isabelle Sarfati är fortfarande ansvarig för duolandslaget.
   - Det är givetvis väldigt roligt att bli...

2015-06-22, 12:29


I mitten av augusti är det dags för World Cup i thaiboxning. Mästerskapet kommer att hållas i Bangkok och World cup ersätter VM detta år.


Den svenska truppen ser på förhand närmast oförskämt stark ut och på damsidan är det i princip idel namn som placerat sig långt fram i mästerskap förr.

Saknas i truppen på damsidan gör regerande...

2015-06-16, 14:16


Den 11:e juli hålls tävlingsgalan till kampsportsveckan i Visby. Och nu är två tunga matcher klara. Det handlar om Europamästarinnan i thaiboxning Sofia Olofsson mot den norska världsstjärnan Fatima Pinto, och den merittyngda matchen mellan Meran Zangana och Burim Rama, också det i thaiboxning.

2015-06-16, 14:12

Svenska Kung Fu & Wushuförbundets ordförande Yvonne Lin tilldelades för en tid sedan en hedersutmärkelse från det Europeiska Wushuförbundet EWUF. Hon erhöll The First Degree Medal of the European Wushu ORDER of MERIT för ett utredningsarbete som presenterades under ett årsmöte i Bulgarien.
   - Det var en rejäl överraskning att få denna utmärkelse...

 • 4
 • 3
 • 4
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj