2015-08-04, 16:39


I helgen, närmare bestämt på lördag, är det dags för SM i taido i Grebbestad på västkusten. Sverige har flera goda medaljchanser och en är den regerande svenska mästarinnan i jissen (fightdelen av taido) Emelie Roos,22.
   - Det känns bra, jag har haft ett bra upplägg och det ska bli kul, säger hon till budokampsport.se.


Emelie Roos är...

2015-08-03, 15:48

Semestertiderna har inte ens tagit slut förrän den häftiga kampsportshösten tar vid, med första anhalt Grebbestad på västkusten på lördag. Då är det nämligen dags för EM i taido, med flera svenska medaljchanser.
   - Det känns väldigt bra inför helgen, säger Svenska Taidoförbundets ordförande Hannes Kannisto till budokampsport.se.


...

2015-08-03, 12:16


Det är ett par veckor kvar till det som beskrivs som den största thaiboxningstävlingen hittills; World cup i Bangkok blir något utöver det vanliga. För Therese Gunnarsson innebär mästerskapet en liten comeback i landslaget, som hon senast representerade 2010.
   - Det ska bli hur kul som helst, en härlig upplevelse, säger hon till budokampsport.se....

2015-08-03, 09:05

Radiosportens kunnige journalist Kenneth Range har träffat thaiboxaren Pernilla Johansson, som är ny ordförande för Svenska Muaythaiförbundet.

2015-07-02, 10:34


Visby har Almedalsveckan, Stockholmsveckan och Medeltidsveckan. Från och med i sommar finns också Kampsportsveckan i Visby. En vecka fullproppad av uppvisningar, olika kampsportsaktiviteter och en maffig kvällsgala den 11:e juli på Gutavallen. Nu är det klart att svenske kickboxningsstjärnan Tofan Pirani går en titelmatch i organisationen WKN på Supremacy League-galan på...

2015-07-01, 11:11


I slutet av september är det dags för ett EM på hemmaplan. Det är dags för EM i jodo i Falkenberg den 19-20 september. Här kommer den svenska landslagstruppen dit, som bland annat består av de regerande Europamästarna Jesper Waldestål, från Falkenberg, och Sida Yin.


Jodo är en japansk kampsport, som skapades omkring 1605 av samurajen Muso Gonnosuke och...

2015-06-30, 16:48

Utvecklingen för Sveriges nye UFC-domare, som under midsommarhelgen i Berlin blev förste svensk att döma UFC-matcher utomlands, har gått fort. Men Kevin Sataki har varit med i kadettlandslaget och seniorlandslaget i karate, blivit tillfrågad att representera USA:s landslag och utbildade sig till stuntman. Nu är Kevin Sataki, 37, egenföretagare och UFC-domare.
   -...

2015-06-29, 13:59


Fjolåret gjorde Isa Tidblad Keskikangas till en av Sveriges hetaste idrottare, i synnerhet runt hennes nominering till Radiosportens Jerringpriset. Det blev ett VM-, EM- och NM-guld under ett fullständigt magnifikt 2014. I augusti, under World Cup i Bangkok, kommer hon att vara ett aktat namn.
   - Min tanke måste alltid vara att vinna det jag ställer upp i, annars...

2015-06-29, 10:27


Joel Moya imponerade stort under fjolårets VM i MMA och blev silvermedaljör. När VM återigen hålls i Las Vegas nästa vecka är Moya ett hett guldtips.
   - Målsättningen inför detta VM är att gå in och sätta Sverige på kartan, säger han till budokampsport.se.


Joel Moya från Göteborg var en av de största positiva överraskningarna i fjolårets...

2015-06-24, 16:27


Allt medan semestertider sveper in i allt högre frekvens är det full sysselsättning för Sveriges största kvinnliga MMA-stjärna Pannie Kianzad. Debutmatchen i den mäktiga organisationen Invicta står för dörren, endast två veckor bort.
   - Allt känns bra, formen, vikten. Jag kommer vara så redo, säger hon till budokampsport.se.


Ifjol...

 • 4
 • 3
 • 4
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj