2015-04-24, 11:24

Efter många år vid rodret stod det klart att Tony Berglund skulle lämna förbundskaptensrollen i kickboxning. Nu är ersättare klar och det blir forne landslagskickboxaren Olof Petterson.
   - Det är stora skor att fylla, säger han till budokampsport.se.


Svensk kickboxning ändrar organisationen runt landslaget. Och på...

2015-04-23, 15:18


En av svensk kampsports största stjärnor de senaste åren Janni Larsson lägger tävlandet åt sidan. Den regerande dubbla världsmästarinnan i jujutsu och BJJ meddelade sitt beslut i dag.
   - Jag känner att det är dags, det är ett beslut jag har tagit över lång tid, skriver hon i ett sms till budokampsport.se


Det var under 2014 som Janni...

2015-04-22, 10:54

Den klassiska kampsportstidskriften Fighter Magazine har pånyttfötts och nyligen utkom också det första nygamla numret, som finns i butik.
   - Det känns fantastiskt, säger Fighter Magazines ägare och art director Johan Halldin till budokampsport.se.

För ett par veckor sedan släpptes det...

2015-04-21, 14:44

Svenska Budo & Kampsportsförbundet upplever en ökad bredd av kampsporter och funnit ett behov av att vidga ledarutbildningen ett steg till, där elitträning ligger i fokus.
   - Vi genomför tränarutbildning steg 3 för första gången nu i maj, säger förbundets utbildningsansvarige Magnus Ledin.


Magnus, varför...

2015-04-20, 11:04


EM i kyokushin hölls i Warszawa i helgen och Alicia Edin fick med sig en stark silvermedalj i kata. Och även om ett guld var snubblande nära, ja så nära att flera domare efter finalen inte fick döma mer, är Edin väldigt nöjd.
   - Jag är sjukt nöjd med min insats, säger hon till budokampsport.se.


Hon har varit nära medalj förr i...

2015-04-20, 09:56

Bloggaren och krönikören här på budokampsport.se Joel Löwenberg slutar. I en tid då hans företag går allt bättre, och kampsportandet likaså finns helt enkelt inte tid och motivation längre. 
   - Att jag slutar skriva här betyder ju inte att jag lämnar kampsportsvärlden, säger han.
...

2015-04-20, 09:38


Under fyra timmar i lördags firades traditionsenligt körsbärsblommans dag i Kungsträdgården i Stockholm. Aikido, judo och kyudo var representerade idrotter.


Körsbärsträden i Kungsträdgården står i blom. Och i lördags firade Japanska föreningen körsbärsblommans dag.

Flera budoidrotter var inbjudna och från SB&K:s håll fanns...

2015-04-18, 22:22


Cecilia Wallin, 23, från Mjölby men bosatt i Stockholm kämpade hem ett svenskt EM-brons i kyokushin (fullkontaktskarate) under mästerskapet som hålls i Warszawa, Polen. Wallin tävlade i mellanvikt, -65kg.
   - Jag är väldigt nöjd och glad, säger hon till budokampsport.se.

Det som för en vecka sedan...

2015-04-16, 13:54


I veckan presenterade RF:s valberedning sina förslag till styrelseledamöter och ordförande i Riksidrottsstyrelsen. Björn Eriksson nominerades, av en enhällig valberedning, som ny ordförande då Karin Mattsson Weijber kliver åt sidan. Budokampsport.se fick sig ett samtal med Björn Eriksson, som bland annat sitter i Kampsportsdelegation.
   - Jag vill påpeka att...

2015-04-16, 12:02


När Japanska Föreningen åter arrangerar Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården i Stockholm på lördag kommer aikido att finnas med hela dagen på programmet. Anna Stensland-Spangfort från Järfälla Aikidoklubb är en av de drivande krafterna bakom det.
   - Det ska bli jättekul, och jag gillar verkligen när vi inom aikidon gör sådant här tillsammans. Det är lite aikido i...

  • 2
  • 2
  • 1
  • En medalj
  • En medalj
  • En medalj
  • En medalj
  • En medalj