Ikväll kan Hoang och Sy kliva in i kampsportssocieteten - här är finalförutsättningarna

Publicerat 2012-09-13 av Jonathan Broberg

Sverige har två finalister på herrsidan i thaiboxnings-VM:s A-klass. Giang Hoang och Sadibou Sy. Vid vinst för någon ikväll gör de sällskap med bland andra Martin Holm, Jörgen Kruth och Rickard Nordstrand som är några av få svenskar som förr vunnit VM-guld i A-klass.

Först ut av de två svenskarna blir Giang Hoang som i ring A möter thailändaren Sonsiri Radsarong. Thailändaren är regerande världsmästare i -51kg och vann ifjol övertygande Dmitry Rashevskiy från Ukraina.

Giang Hoang har varit med i Sverigeliten ett tag nu och har skrällt rejält i VM genom att bara ta sig till final. Så här sade förbundskapten Pelle Bånghäll till budokampsport.se om Hoangs medaljchanser inför VM.
   ”Utvecklats otroligt bra de senaste åren och med lite tur i lottningen har han medaljmöjligheter.”

Sadibou Sy å sin sida ställs i finalen i -86kg mot den rutinerade Artem Vakhitov från Ryssland. Vakhitov är tvåfaldigt regerande världsmästare och trefaldigt regerande europamästare. Men Sadibou Sy från Stockholm vann B-klass 2010 och har så smått utvecklats till en kampsportare i världsklass och så här sade förbundskapten Pelle Bånghäll om Sy till budokampsport.se inför VM:
   ”Sevärd, underhållande och också revanschlysten efter ifjol. Stark med väldigt bra fysik och kan bjuda på det oväntade.”

Giang Hoang går ut som finalmatch nummer tre och Sadibou Sy går den nästsista finalen under VM.

Text: Jonathan Broberg

 • 12
 • 3
 • 16
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj