Madeleine Vall längtar efter guld

Publicerat 2012-08-31 av Jonathan Broberg


Det är mindre än en vecka kvar till VM i thaiboxning startar. En av Sveriges stora medaljhopp är den regerande Europamästarinnan Madeleine Vall.
   - Jag går för guld, helt klart, säger hon till budokampsport.se.

Rutinerade Madeleine Vall från Halmstad är ett av Sveriges starkaste medaljhopp när VM i thaiboxning startar om mindre än en vecka.

Vall, som aldrig vunnit ett VM-guld, men väl är regerande Europamästarinna ser verkligen fram emot VM-turneringen i S:t Petersburg.
   - Det ska bli roligt, vilket i sig inte är en alldeles självklar känsla faktiskt. Men numera har jag skaffat mig så pass mycket rutin att jag känner mig trygg och ska försöka njuta lite också. Det ska bli spännande att se Ryssland också.

"Går för guld"
För många utomstående kan en VM-resa egentligen bara handla om vad som står på resultattavlan. Men det handlar om väldigt mycket mer bakom resultaten på ett VM.
   - Ja, verkligen. Det är väldigt många olika saker som ska klaffa för att det ska bli ett lyckat mästerskap. Du måste få dina skador på rätt ställen, så att säga. Helst inga alls, förstås, men det är extremt ovanligt. Sedan är det invägningar och läkarkontroller varje dag, kosten spelar in, hotellets standard, eventuella magsjukor, domarna ska vara rättvisa med mera. Det är väldigt mycket mer än bara prestationen i ringen. Vissa saker jag påverka, andra inte.

En annan faktor är så klart också motståndet. Vall medger att hon har rätt bra koll på sina presumtiva motståndare.
   - Jag har varit med ett tag nu så de allra flesta känner jag igen sedan tidigare. Jag vet att om jag bara får ut den thaiboxning jag vet att jag behärskar räcker det ganska långt. Det gäller att inte hamna in i någon annans game plan och låta någon annan förstöra min thaiboxning. Men det är klart att en sådan som Valentina Schevchenko som vunnit nio mästerskap hade jag gärna mött först i en final. Hon är extremt svår och har mycket respekt med sig, men hon är samtidigt inte omöjlig.

Och uppladdning för Vall så bara dagar innan VM startar blir kortare men intensiva träningar.
   - Ja, vi har kortar ned träningarna. Och jag kör nu mycket tempo och puls så att jag är snabb och explosiv när väl VM börjar. Jag känner mig faktiskt i god form, trots att jag har haft några skador. Nej, det ska faktiskt bara bli kul att VM drar igång. Och det är klart att jag går för guld, avslutar hon.

Text och foto: Jonathan Broberg

 • 17
 • 10
 • 25
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj