Martin Akhtar ser fram emot Superior på hemmaplan

Publicerat 2012-08-10 av Jonathan Broberg


Om knappt två månader är det dags för Superior Challenge. Denna gång intar galan Malmö och den ståtliga Malmö Arena. En som ska stå för underhållningen är det relativt nyblivna MMA-proffset, den välmeriterade thaiboxaren, Martin Akhtar.
   - Så klart extra kul när det kommer gå på hemmaplan, säger han till budokampsport.se.

Martin Akhtar är ett etablerat namn i thaiboxning. Men i våras gjorde han proffsdebut i MMA på The Zone i Göteborg – och vann direkt.

Och nu fortsätter satsningen för Akhtar i MMA och han har fått matchning på Superior I Malmö Arena. Där kommer den sympatiske skåningen få möta spanjoren Leandro Gonjito, som har sina främsta egenskaper i brottningen.
   - Fokus ligger nu på submissionförsvar och på att använda mina thaiboxningskunskaper på ett effektivt sätt under MMA'ns reglemente. Malik Arash Mawlayi, som är enormt duktig och som också kommer bjuda på action på Superiorgalan i Malmö, står för största delen av min MMA-träning tillsammans med Larry Lindvall.
   - Larry känner både mig, thaiboxningen och MMA'n väl och är oerhört duktig på att arbeta fram fungerande sätt att använda mina starka sidor i buren. Jag har också fått utveckla och anpassa fysträningen något. Kör mycket crossfit på Gripen Crossfit i Malmö. Mycket allsidig och rolig träning som ger mycket funktionell styrka och smidighet. Även boxningsträningen för Carlos Zuniga bör nämnas där vi arbetar mycket på snabbhet och fungerande rörelsemönster.

"Hård men omväxlande fysträning"
Och nu är det fullt fokus på matchningen och träningen präglas förstås utav det.
   - Jag växlar mycket mellan olika typer av träning. MMA-träning med Malik Arash Mawlayi, som är huvudtränare för MMA'n, och Larry och övriga tränare på Malmö Muay Thai kombinerad med mycket bra BJJ-träning med Stephan Seidl som är svartbälte och driver klubben KFUM Fight zone. Där finns mycket kunskap att inhämta. Utöver detta kör jag hård men omväxlande fysträning minst fem gånger i veckan. Jag har också stor hjälp med att optimera fysträningen och resultaten av allt kunnigt folk på MM sports och deras produkter.

Martin, du är ju själv skånepåg, och stora kampsportsgalor i regionen hör inte till vanligheterna – hur känns det att få gå match på hemmaplan?
   - Extra kul när det kommer gå på hemmaplan. Känns som att förutsättningarna är bra med mycket kunnigt folk omkring mig. Extra roligt, extra peppande och ännu fetare känsla. Att ha sådan support bakom sig som jag vet att jag kommer ha i Malmö är bland det bästa man kan uppleva.

Men på frågan om MMA-satsningen innebär ett avslut för thaiboxandet för Akhtar, det svarar han lite finurligt:
   - Nej... Jag gillar att fightas och gör det gärna på alla sätt som känns utmanande.

Text: Jonathan Broberg
Foto: www.superiorchallenge.com

 • 17
 • 10
 • 25
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj