Hamza Bougamza: Jag har aldrig varit bättre

Publicerat 2016-01-20 av Jonathan Broberg


Det är knappa månaden kvar till SM i thaiboxning och Hamza Bougamza är i föreberedelser för att försöka ta sitt femte SM-guld. Men det är inget vanligt SM, på andra sidan bergskedjan väntar ett VM på hemmaplan – och att bestiga SM-berget har aldrig varit svårare.
   - Det är så här vi alla blir bättre, genom att möta de bästa i Sverige utbildar vi oss och blir starka internationellt, säger han till budokampsport.se.


Hamza Bougamza är en av svensk kampsports allra största profiler. Den tekniske och väldigt avige thaiboxaren vann bland annat utmärkelsen Folkets Pris på Kampsportsgalan ifjol, och har etablerat sig i världstoppen.

Inför SM i Varberg om tre veckor är Bougamza, trots ny viktklass, en stor guldfavorit.
   - Det känns som att jag har klivit upp en nivå till, jag utvecklade mycket i min thaiboxning under 2015.

I år, med ett stundande VM i Jönköping som klimax på thaiboxningssäsongen, är SM hetare än på länge. Bougamza ser konkurrensen som en stor fördel.
   - Vi tränar upp varandra. Det är det vi gör. När vi möter de bästa i Sverige förbereder vi oss för svåra internationella matcher. Det är ett sätt att faktiskt hjälpas åt. Jag tycker det är jätteroligt att tävla i SM.

I viktklassen 63,5kg är det hela 16 thaiboxare föranmälda. Vägen till SM-guld ser onekligen ut att bli längre än på länge.
   - Det är svåra matcher som väntar, men jag tror jag har en bra chans. Jag ska göra min grej, ha kul och bjuda på lite show, som vanligt.Hamza, det är tre veckor kvar nu, hur ligger du till rent formmässigt?
   - Jag känner mig bra, jag har gått upp en viktklass och ligger väldigt bra till. Jag kommer inte behöva banta och så. Jag njuter, det som händer det kommer att hända, liksom. Jag ser fram emot matcherna, jag älskar atmosfären inför en match. Det är bland det bästa som jag vet.

Fotnot: 
Läs en sammanställning om herrarnas -63,5kg.

Text och foto: Jonathan Broberg

 • 17
 • 10
 • 25
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj