Paolo Roberto delar ut priset Årets Kampsportare

24 mars 2015  |  Eva Hedman

Kampsportaren och TV-profilen Paolo Roberto står denna gång för utdelningen av priset Årets Kampsportare. Paolo, som var med redan vid den första Kampsportsgalan, är en hängiven kämpe för våra idrotters existensberättigande, och anser att galan är en viktig del i det arbetet.
   – Det är otroligt viktigt att vi träffas och enas. Vi är många och tillsammans är vi starka, säger han till budokampsport.se.

Paolo Roberto anser det vara skamligt och totalt oacceptabelt att kampsporterna fortfarande blir särbehandlade i idrottssammanhang. Han menar att det bästa exemplet på hur snett det är, är gången då Ingmar Johansson som vunnit VM i tungvikt förlorade bragdmedaljen till Agne Simonsson som presterat i en mycket mindre fotbollstävling. Därför är Kampsportsgalan fortfarande viktig.

   – Vi måste bli bättre på att som organisation gå samman och pressa politiker och ställa krav när vi blir särbehandlade, säger Roberto till budokampsport.se.

Men det har blivit bättre.   

   – Det som händer nu är att samhällets inställning sakta förändras. Det är nya makthavare, nya journalister, och helt plötsligt har vi en helt annan status än förut. Det är ganska stor skillnad idag mot hur det var för några sedan, fortsätter han.

Kampsportsgalan ser han som ett bra tillfälle att träffas och enas. Paolo tycker att galan är som en stor, trevlig reunion där han får träffa både killar som han fightats mot förut och en hel del nya förmågor.

   – Att dela ut ett pris vid galan är en stor ära och superkul. Det är häftigt att få vara en del av kampsporten fortfarande.

Text: Eva Hedman
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10