Två vinster och en förlust i UFC Fight Night 93

4 september 2016  |  Eva Hedman

Förväntningarna inför lördagens gala var stora med tre svenskar i startfältet; Alexander Gustafsson, Ilir Latifi, och Jack Hermansson. För två av dem gick det riktigt bra, medan den tredje tyvärr föll offer för en riktigt tråkig förlust.

Jack ”The Joker” Hermansson, som i och med Fight Night 93 gjorde UFC-debut, visade mer än väl att han hör hemma i ligan i sin match mot engelsmannen Askham. Hermansson bjöd på högt tempo och snygga tekniker och vann slutligen på enhälligt domslut. I vinstintervjun meddelade han att han nu ser fram emot ännu mer rutinerat motstånd.  

Alexander Gustafsson som på senaste tiden haft en del otur, lyckades äntligen vända den nedåtgående spiralen och även han vann sin match efter att domarna sagt sitt. Kampen mot Jan Blachowicz från Polen började jämnt, men vände ganska tidigt till Gustafssons fördel.
   – Jag hade helst velat avsluta i första ronden, men han var en hård motståndare. Han var tuff stående i de första två ronderna, så jag gjorde det jag behövde och tog ner honom när jag fick chansen, sa Gustafsson efter matchen.

Tung förlust för ”The Sledgehammer”
För Ilir Latifi gick det tyvärr inte lika bra. Både han och amerikanen Ryan Bader gick ut starkt, och till en början var det svårt att avgöra vem som var mest dominant. I andra ronden såg det ett tag ut som om Latifi skulle gå vinnande ur matchen. Tyvärr misslyckades han med en nedtagning, dök med huvudet före in i Baders stenhårda knä och förlorade på knockout. Vad förlusten innebär för Ilir Latifis ranking är i skrivande stund lite oklart.

0
0
0