Medaljskörd i IMMAF All African Open

9 september 2016  |  Eva Hedman

I tävlingen IMMAF All African Open Championchips som avslutades i dagarna gjorde det svenska MMA-landslaget en riktig bragdinsats. De kämpade väl och fick med sig hela nio medaljer hem; fem guld, tre silver och ett brons.

Guld- och silvermedaljörerna

Serdar Altas började mästerskapet aningen skakigt i sin kamp mot sydafrikanen Wade Kerspuy, men fick sedan ned honom på marken och kunde där vända matchen till sin fördel. Han vann slutligen på enhälligt domslut. Altas tycks därefter ha hittat tillbaka till formen ordentligt. I finalen besegrade han landlagskamraten Sebastian Gonzalez genom TKO (GNP) endast nitton sekunder in i första ronden. Guld till Altas och silver till Gonzalez, som tagit sig till final via enhälligt domslut mot indiern Siddiq Bin Mahmood.

Hoger Salih mötte i sin första match sydafrikanen Reece Van Der Merwe, som han efter en jämn start ströp ut med ett välfungerande triangellås. Även i finalen mot Daniel Duda, också från Sydafrika, vann Salih då motståndaren fastande i en triangel och tvingades klappa av. Ett välförtjänt guld blev det till Hoger Salih.  

Heytham Rabhi inledde intensivt mot Riyaad Pandy (SA) men träffades av ett hårt slag för att sedan bli nedtagen. Det visade sig dock inte vara till någon nackdel för Rabhi:
”Han inledde hårt och bestämt, men på marken hamnade han i min värld där jag är trygg, och då åkte han på en August Walléntriangel” kommenterade Heytham efter matchen.
Vinsten tog honom till final mot en sydafrikan vid namn Scott Kenee, där Rabhi tyvärr förlorade på delat domslut. Ansträngningen resulterade i en fin silvermedalj.

Gabriella Ringblom gick en mycket bra finalmatch mot sydafrikanskan Imke Marischa Smit. Ringblom dominerade från början till slut och motståndaren hade inte mycket att sätta emot. Svenskan gjorde ett fint jobb såväl stående som på marken, och plockade hem guldmedaljen genom enhälligt domslut med vinst i samtliga ronder.

Christoffer Hillsjö och Robin Enontekiö tävlade i samma viktklass, vann sina matcher och tog sig till final, mot varandra. Finalmatchen bestod mestadels av hårda slagväxlingar där båda ömsom pressade, ömsom kontrade den andre. Det var en mycket jämn match som Robin slutligen vann via delat domslut. Det blev ett guld till Robin Enontekiö och ett silver till Christoffer Hillsjö.

Tobias Harila var i sitt esse redan från mästerskapets start, och var så säker på sin gameplan att han hade god tid att läsa av motståndaren Caleb Ridley från Sydafrika. Ridley gjorde så gott han kunde, men det räckte helt enkelt inte till.
“Jag har sett matchen och jag följer planen. Jag gör det bra och jag är nöjd, man märkte att han fick panik, jag var överlägsen överallt”, sa Harila till en representant på plats efter matchen.
I finalen fick Tobias möta Stephen de la Ray från Sydafrika, som inte heller han var något större motstånd. Harila avslutade matchen med hård ground and pound där de la Ray slutligen knockades redan i första ronden. Och Sverige fick ännu ett guld.

En bronsmedalj till Axel Karlsson

Axel kämpade väl mot sydafrikanen Stephen May, men räckte inte hela vägen fram. Han inledde med några snabba slagserier, blev i sin tur träffad på levern och kontrade med en nedtagning. Karlsson, som ändå förlorade matchen efter enhälligt domslut, fick nöja sig med en bronsmedalj denna gång.

 

Foto: Wahab Akman

0
0
0