”Ny” Iman Darabi i match på lördag

Iman Darabi är tillbaka. Efter ett års skadefrånvaro är 24-åringen redo för ny match, på lördag under Battle of Botnia. Men det är en ny Darabi som går in i buren.
– Jag tänker inte längre att jag inte får förlora, det är bara roligt att vara tillbaka, säger hon till budokampsport.se.

5 december 2016  |  Jonathan Broberg

Det var många som spådde Iman Darabi som nästa stora svenska MMA-stjärna.

Hon hade på relativt kort tid etablerat sig på galan IRFA och rykten gjorde gällande att större, utländska, galor ville ha svenskans tjänster.

Då kom förlusten. Och ovanpå det en otäck armskada. Istället för en enkel resa mot toppen, blev det ett par mellanlandningar i gyttjiga pölar.
– Det har varit en extremt tuff tid. Det har funnits tankar om ”är det här verkligen värt det”, det har också funnits tankar om att lägga handskarna på hyllan.

“Hunnit få lite perspektiv”
Men även om det idrottsliga inte har gått så smärtfritt har Iman istället hunnit med andra delar av livet. Som familj, vänner och en karriär.
– Jag tror det är viktigt att hela tiden förstå att idrotten snabbt kan tas ifrån dig. För mig har jag hela tiden försökt hitta något som är lika viktigt som idrotten, något som jag kan falla tillbaka emot om inte idrotten går som jag vill.
– Jag har haft tid till familj, vänner och mitt arbete på ett sätt jag inte har haft förr. Och jag har hunnit få lite perspektiv på livet och idrotten. Skadan och förlusterna blev ett slags wake-up call för mig. Jag vill gärna ha egen familj i framtiden och inte vara skadeförföljd då.

Men nu är Iman helt återställd och på lördag stundar en ny proffsmatch på Battle of Botnia.
– Jag tänker inte längre att jag inte får förlora, det är bara roligt att vara tillbaka. Jag ska bara gå in i buren och göra det jag är bra på. Jag vill aldrig igen hamna i tankar om att förlora eller vinna. Det viktiga är ha kul, så det blir lite att gå tillbaka till grunderna för min del. Jag är i god form och jag känner mig stark, både fysiskt och mentalt.

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52