Det är nya och fantastiska tider för kampsport

Jag gillar Facebook och Instagram.
Genom Facebook och Instagram får jag ännu fler möjligheter att följa mina favoriter i kampsportsvärlden. Tack vare Facebook kan jag lägga ut mina krönikor och artiklar som jag skriver för Mr Ringside, Svenska Budo & Kampsportsförbundet och Expressen/Kvällsposten.

27 februari 2017  |  Kent Hansson

Det är nya och fantastiska tider för svensk kampsport. I dag finns det alla möjligheter för våra krigare att nå ut till den stora allmänheten.

Jag har skrivit det förut men det tål att upprepas. Våra kampsportare har det bra förspänt när det gäller den mediala biten. Jag plöjer dagligen igenom åtskilliga sportsajter och jag kan konstatera att Svenska Budo & Kampsportförbundet har den överlägset bästa sajten. Det är naturligtvis skoj om en stor drake då och då upptäcker de blågula fighterframgångarna men det är ännu viktigare att få en daglig dos av svensk kampsports framgångar.

Jag blir varm inombords när jag läser Jonathan Brobergs krönikor från aktuella händelser och stora mästerskap. Jonathans kärlek i texterna till kampsporterna smittar naturligtvis av sig på mig.

I början av 2000-talet hade Expressen en stor sportkonferens på ett slott utanför Stockholm. Den dåvarande chefredaktören Staffan Thorsell blickade ut över den stora skaran av sportredaktörer och deklarerade att han ville ha en ny sportjournalistik. ”Det ska dofta gräs om fotbollsartiklarna”.

Det lät ju bra. Bort med hjältarnas puss-och-kram-bilder med flick- och pojkvänner och in med proffsiga, spännande, vackra och meningsfulla sportbilder. Den nya sportpolycin fungerade fint under en del år, men i dag verkar det som om klickhhysterin tagit makten över tidningarnas sportredaktioner. Tyvärr.

Jag har fått min tidningsfostran i en värld där det gällde att hitta ”rätt vinkel”. En story som skulle kittla även de icke trogna sportälskarna. Jag försöker naturligtvis även fortsättningsvis hitta intressanta ingångar i mina texter, men jakten på överdrivna vinklingar behöver jag inte fundera så mycket på.

Jag vill förmedla äkthet, spänning och fighterkärlek till mina läsare.

Xxx

I helgen som gått har det varit stor idrott i Haninge. SM i thaiboxning. Vi har fått se en parad av grymma krigare. Sverige är en stormakt i thaiboxning, framför allt på den kvinnliga sidan.  Med framgångarna följer höga förväntningar. Isa Tiblad Keskikangas, Sofia Olofsson, Bea Malecki och Patricia Axling klarade av att leverera under stor press. Bäst när det gäller är en svår konst, men våra thaikrigare vet hur man hanterar eventuella fladdrande nervtrådar.

En ny stjärna, Josefin Lindgren Knutsson har definitivt presenterat sig på den svenska thaiboxningshimlen. Hon gjorde en grym SM-final mot den rutinerade Therese Gunnarsson.

Jag har följt 20-åringen ett bra tag och är inte förvånad att hon nu kan titulera sig svensk mästare. Jag är tämligen säker på att den här tjejen även kommer ta för sig på de internationella mästerskapen.

Den blågula girlpowern inom thaiboxningen tycks inte ha något slut.

Härligt, härligt.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4