Dubbelt VM-brons i Budapest

9 november 2017  |  Annie Bondefelt

Efter imponerande insatser under veckans mästerskapsturnering tog både Zina Djelassi och Marcus Johansson varsin bronspeng under VM i kickboxning i Budapest.

Den 25-åriga kickboxaren Zina Djelassi från  Stockholm tog idag VM-brons i kickboxning under mästerskapen i Budapest. I fjol vann svenskan EM-silver och nu blev det ytterligare en medalj i internationella sammanhang efter att först ha slagit ut fransyskan Anaelle Angerville. I semifinalen gick hon upp i ringen mot Nataliia Martiukhina från Ukraina och det blev en högintensiv semifinal. Djelassi tog ledningen i första ronden, hade en varierande repertoar, bra balans och kvicka sparkar. Ukrainskan kom igen och matchen blev mer jämn, Djelassi fick poängavdrag efter fasthållning av motståndarens ben men tog igen poängen och ledde inför den sista ronden. Tredje och sista ronden var väldigt jämn men ukrainskan tog ledningen och blev också den som tyvärr gick vidare till final.

Jag har mött henne tidigare på mästerskap och visste att hon hade en väldigt avig stil men jag hade nog vunnit om jag inte hade fått minuspoäng. Är besviken såklart för det kändes som min match men man får väl blicka framåt som man brukar säga, säger Zina till budokampsport.se

Även Marcus Johansson från Kungsbacka tog brons efter att ha klivit in i turnering redan i måndags då han besegrade italienaren Claudio Palenac Tabulazzi. Formen höll i sig och i sin jakt på semifinalplatsen slog han också ut Utku Duran från den favorittippade nationen Turkiet innan han i kvällens semifinal ställdes mot Piotr Wypchal från Polen. Polacken tog initiativet direkt från start medan Johansson tog en liten mer defensiv roll. I andra ronden kom Johansson igång mer med sina lowkicks och hans hårda kroppsslag blev fler och fler men polacken svarade med många höga sparkar som resulterade i att polacken blev den som går finalen imorgon.

Det känns bra, det var en tuff match idag. En avig kille att möta, det varit mycket känslor de här dagarna. Men det har varit riktigt kul och skönt att ta ett VM-brons och sätta Sverige på kartan, säger Marcus till budokampsport.se

Text & foto: Annie Bondefelt

33
21
40