Cemîl Karahan vann EM-guld i öppna klassen

19 januari 2018  |  Annie Carriage

Cemîl Karahan började gårdagen med att ta sig ända till final i herrarnas lilabältesklass -94 kg. Men Cemîls bedrifter stannade inte där utan efter att ha laddat om gick han in med nyfunnen kraft i herrarnas öppna klass och tog hem guldet till Sverige.

Inför matchen var Cemîl lite osäker på om han skulle delta efter en armbågsskada han drog på sig under kvartsfinalen men även för att det är lite svårt att ladda om.

– Jag brukar inte vara så bra på att ladda om, jag har jättesvårt för det. Jag hade helst velat köra de öppna-matcherna direkt efter första finalen, det blir svårt att komma igång igen men jag ska göra mitt bästa och ta guldet i öppna, säger Cemîl till budokampsport.se

Och visst fick han rätt, det åtråvärda guldet i den öppna klassen blev hans. Han började med att besegra Aleksander Aleksandrov och Andy Murasaki på poäng innan hann vann semifinalen mot Reda Mebtouche. Direkt efter seminfinalen avböjde svensken vilopausen man har rätt till mellan matcherna för att gå in i finalen mot Igor Tanabe från Brasilien som väntade. Cemîl tog direkt en dominant position och avslutade Tanabe genom ett axellås.

Texten uppdateras kontinuerligt.

Text: Annie Bondefelt
Foto: IBBJF

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4