Förklara matchen utan domslut

Jag tror inte jag är ensam kampsportsälskare som äcklades tidigt söndag morgon, svensk tid.

7 oktober 2018  |  Kent Hansson

Khabib Nurmagomedovs ströp ut Conor McGregor i den våldsamt upphaussade fighten. Men segern var inte nog för ryssen som efteråt fick ett totalt hjärnsläpp. Han hoppade över buren och började slåss mot Mc Gregor-fans.

Det var signalen till att buren invaderades av huliganer, läs Khabib-fans, och bland annat fick Mc Gregor ta emot flera träffar i nacken. Vakter och poliser blev helt tagna på sängen och det tog tio minuter innan ordningen var någorlunda återställd.

Det som hände i Las Vegas var inget annat än en fet skandal, den största i UFC:s historia. Egentligen borde man inte vara överraskad. Såväl Khabib som McGregor har tidigare varit inblandad i en stor skandal.

UFC-presidenten Dana White vägrade efteråt att dela ut mästarbältet till ryssen. White var rädd att det skulle provocera de tusentals irländarna i publikhavet. Dana White är en slipad affärsman. Han har dragit upp MMA-sporten från källaren, till de stora arenorna över hela världen. White har gjort sitt bästa för att tvätta bort sportens dåliga rykte.

Det naturliga för UFC och Dana White borde naturligtvis vara att diska Khabib Nurmagomedov och förklara matchen utan domslut. Det är sportsligt sett det enda rätta. Den ryske världsmästaren måste få sig en näsbränna. Det ska inte vara ok att bete sig som en huligan.

Dana White sa efteråt i en BBC-intervju: ”Det här är ett sportevenemang och omh du tror att du kan starta ett slagsmål direkt efteråt blir det direkt en kriminell handling. Det här är dålig reklam för sporten och dåligt för båda två. Jag vet inte hur något gott ska komma ut det här”.

Tack och lov är skandalscener som de i Las Vegas ovanliga i kampsportsvärlden. Khabib och Mc Gregor representerar inte värden som kampsporten står för. Båda är välbetalda löss i den annars så stolta kampsportsfanan.

Själva fighten då? Ryssen dominerade fighten och jag hade hela tiden känslan att han skulle lämna buren som segrare. I den fjärde ronden tog det slut sedan han fått fast irländaren i ett strypgrepp. Om det blir en returmatch mellan de här båda återstår att se men om det sker kommer ryssen vara skyhög favorit. Khabib är helt enkelt flera klasser bättre än McGregor.

2 kommentarer

  1. Khabib ska vara glad om han får gå in i ringen igen…. Helt sjukt att man ska ut o slåss i publiken när man bara borde ställa sig upp o skrika av glädje! Conor skötte sig denna gång (förutom att han var relativt chanslös då) men frågan är om han inte lägger ner. I alla fall om det inte blir någon retur. Pengarna har han ju redan.

  2. Även om khabib var bättre är det tråkigt att han vann. Hatar när folk som bara behärskar marken blir mästare, så tråkigt.
    Hade alla haft den stilen hade ufc aldrig blivit populärt!
    Coner är rolig att titta på och han och Diaz skulle vara ännu roligare att se i framtiden.

16
21
23