Två segrar och en förlust har inlett den andra VM-dagen

Dag två av VM i jujutsu är igång och det började bra för svensk del. Jennie Brolin och Linda Lindström vann sina matcher, medan debutanten Fanny Seth-Wenzel förlorade, trots idogt slit.

24 november 2018  |  Jenny Svensson

Lördagen började mycket bra för Linda Lindström. 8:30 gick hon sin första match i Newaza som är dagens tävlingsgren. Hon såg stark ut redan från start. När hennes motståndare tyska Irina Brodski försökte dra guard tog Linda kontrollen direkt och hamnade på topp. Hela matchen handlade om Lindas topgame. Det var full fokus och jobb uppåt hela vägen till mount. Hon vinner matchen på poäng, 14-0.

Fanny Seth-Wenzel klev in på mattan för sin första match mot danskan Liva Tanzer. Matchen började bra då Fanny tog ledningen i det nordiska derbyt, därefter följde en stund av avvaktande från bägges håll innan danskan satte fart och poängen rullade in. Fanny kom tillbaka, hon gick på och tog tag i danskan och tog in ledningen innan Tanzer tog ner Fanny på mattan. Danskan var aggressiv på marken och tog en ippon, de fortsatte stående och danskan letade efter tillfälle för kast för att nå full ippon. Fanny kämpade på bra och var rörlig och lyckades länge undvika kastet men fick till slut se sig besegrad när danskan vann på full ippon.

Foto: Jonathan Broberg

Jennie Brolin inledde VM på allra bästa sätt genom att i fight i +70kg besegra ryskan Kristina Makieva. Brolin hade full kontroll på händelserna och styrde matchen till dess att hon också avgjorde med en full ippon efter lite drygt halva matchtiden.

Foto: Jonathan Broberg

Text: Jenny Svensson/Annie Bondefelt/Jonathan Broberg
Foto: Jonathan Broberg

3
5
6