VM-brons till Mikael Marffy

24 november 2018  |  Jenny Svensson

Mikael Marffy tar hem VM-bronset i sin hemmastad efter fyra spännande matcher i återkvalet.

Två bronssugna fighters gick in på mattan med bronset i sikte. Det var en spännande match som varade ståendes i 2,5 minut tills Mikaels motståndare Aleksadr Sak från Ryssland drog guard. Mikael jobbade på lugnt och kontrollerat tills han spräckte gurarden, han klev över till halvguard och jobbade sig fram till en välförtjänt vinst.

– Det här är helt sjukt! Kommer hit och förlorar första matchen på domslut, kämpar mig tillbaka i återkvalet och vinner fyra matcher och sen bronset, alltså det är sjukt, säger Mikael Marffy till budokampsport.se

Foto: Jonathan Broberg

Trippel i full ippon för Fredrik Widgren

Fredrik Widgren satte trippel i full ippon när han vann mot Boy Vogelzang. Det var snabba fötter på mattan när Fredrik tog två ippon innan klockan slagit 2:30. Fredrik väntade strategiskt ut holländaren som varit tvungen att gå till anfall, när det väl hände kontrade Fredrik och de hamnade på mattan. Markkampen var tuff och mattkanten nära men Fredrik var stark och lyckades men konststycket att ta full ippon även i denna match.

Foto: Jonathan Broberg

Jonas Lund mötte den franske legendaren Percy Kunsa i sin match, fransmannen tog första initiativet men Jonas vände det till sin fördel och tog ledningen med 4-0. Kunsa var stark stående och knappade in till 6-5 innan de bägge hamnade på mattan. Matchpoängen svängde fram och tillbaka och det var en otroligt jämn kamp. Kunsa lyckades överta ledningen men Jonas tog tillbaka den i stående position och VM-finalen var nära. En kvick slagutveckling följde och Kunsa plockade in och när slutsignalen ljöd var poängställningen lika, fransmannen hade dock en ippon mer och var den som tyvärr gick från mattan som vinnare.

Text: Jenny Svensson & Annie Bondefelt

Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4