“Min beundran för Hermanssons insats är enorm”

Alexander ”The Mauler” Gustafsson har de sex senaste åren varit den stora svenska stjärnan på MMA-himlen. Men nu får plötsligt The Mauler konkurrens om de stora rubrikerna.

28 april 2019  |  Kent Hansson

Jack ”The Joker” Hermansson, 30, stod för en rejäl överraskning då han i lördagens UFC-fight i Fort Lauderdale besegrade den rutinerade Ronaldo ”Jacare” Souza efter enhälligt domslut. Det är en seger som ger eko i UFC-världen.

Hermansson är född och uppvuxen i Sverige. Han flyttade till Norge som 18-åring. The Joker representerar i UFC både Sverige och Norge vilket är ett smart drag. Det är alltid fräckt med dubbel glädje. Kul att se The Joker efteråt draperad med en svensk och en norsk flagga. En sådan syn lär vi aldrig få se i skidsammanhang.

En fighter är alltid optimist inför en utmaning och Hermansson spirade verkligen av optimism före denna match.

Jag ska villigt erkänna att jag trodde The Joker stod inför en alltför tuff uppgift, men svensk-norrmannen levererade när det gällde som mest. Han hade styrkan, tekniken, tempot, disciplinen och en enorm glöd.

I den här fighten satte Hermansson in hela 146 slagträffar, vilket är ett nytt UFC-rekord i mellanvikt över fem ronder. Min beundran för Hermanssons insats är enorm. Det känns alltid extra när en blågul stjärna får sitt internationella genombrott.

Souza är rankad fyra i mellanvikt. Han hade före matchen mot The Joker 26 vinster och sex förluster.

Hermansson är rankad tia och har 24-20.

Genom segern kommer Jack ta ett stort kliv upp på rankingen och en titelchans kan mycket väl öppna sig när som helst.

Hermansson sticker heller inte under stol med att han törstar efter en titelmatch.
– Jag vill ha en titelmatch. Jag är besatt av titeln, sa Jack Hermansson under segerintervjun.

Så ska det låta.

Jag gillar Hermanssons stil, såväl i som utanför buren Här har vi en fighter som brinner för utmaningar. Här har vi en stjärna som verkligen tycker om att stå i rampljuset.

Det vi kan hoppas på är att The Joker får en stor fight, helst av titelkaraktär vid UFC-galan i Köpenhamn i oktober.

Xxx

Stor glädje kände jag även när jag nåddes av beskedet att William Seth-Wenzel vunnit stortävlingen Paris Open. William är svensk jujutsus största stjärna för tillfället. I Malmö i november följde jag hans äventyr på mattan. Då vann William 85-kilosklassen. I Paris kom triumfen i den nya klassen-94-kilo då han besegrade världsmästaren, ryssen Mikhail Kostiuk.

På tal om jujutsu så gjorde en annan stjärna inom denna sport, Fredrik Widgren, MMA-debut i lördags. Han vann över Adnan Music och sa sen till budokampsport.se: ”Nu kan UFC ringa”. Det är alltid intressant när fighters testar olika sporter. Vad gäller Fredrik Widgren tror jag dock att han stannar i jujutsu-familjen.

 

5 kommentarer

  1. Bra text och alltid intressant att läsa vad du skriver. Sedan vet du väl mitt måttliga intresse för UFC, MMA och allt vad det heter men det kan vi lämna därhän och jag har väl aldrig riktigt satt mig in i dessa kampsporter.

    Tack för att du delade med dig – god natt!

    / Sigge

  2. Vi blev vänner för en tid sedan, fast vi träffades personligen nyligen , önskar dig en härlig o dejligt vecka, härligt att ha lärt känna dig CHAMP😀😀😀

  3. Jag utgår från att Jokern använder den svenska flaggan när han vinner och den norska flaggan vid en eventuell förlust.

  4. Mycket bra artikel! Spännande att det skrivs med glöd om nya stjärnor i kampsportsvärlden!

16
21
23