Elin Janeheim byter viktklass under EM

Supertalangen i armbrytning Elin Janeheim, 17, har fått en lysande start på sin seniorkarriär. Ifjol vann hon ett VM-brons, men då i -60-kilosklassen. När EM startar på fredag i Loutraki i Grekland har Elin bytt upp sig, till -65-kilo.
– Jag blir större och starkare, det är därför jag byter vikt, säger hon till budokampsport.se.

17 maj 2019  |  Jonathan Broberg

Ifjol slog Elin Janeheim igenom ordentligt.

Som junior vann hon dubbla VM- och EM-guld, och dessutom blev det ett VM-brons i seniorklass. Hon nominerades också till Årets genombrott vid Kampsportsgalan i våras.

Nu tar 17-åringen från Sorsele sikte på ett nytt stort mästerskap när EM startar på fredag. Då i den nya viktklassen -65-kilo.
– Det ska bli roligt att tävla i en ny klass, framför allt eftersom jag inte mött någon där tidigare. Det blir något nytt för mig. Jag blir större och starkare, det är därför jag byter vikt.

Janeheim startar med att bryta med vänstern på fredag, idag.
– Jag har egentligen inte gjort så mycket annorlunda inför det här mästerskapet, utan jag har varit nöjd med mina upplägg förr. Jag får se lite hur det går, självklart vill jag vinna annars hade jag inte åkt till EM. Samtidigt vill jag göra så bra ifrån mig att jag känner att jag kan vara nöjd med prestationen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Jimmy Cebula

Lämna en kommentar

3
5
6