Resultat Shogun MMA 2

I lördags hölls galan Shogun MMA2 i Durham, Storbritannien och Sverige hade tre fighters som gick varsin match, Gabriel Andersson och Robin Roos från Västerås Fight Club samt Anna Astvik från Nacka Dojo. Tre tuffa fighter som slutade med en vinst och två förluster.

15 juli 2019  |  Jenny Svensson

Jörgen Hamberg, MMA-coach, summerar svenskarnas insats så här:
Det var en mindre bra kväll för Sverige. 16-åriga Gabriel Andersson vann en mycket jämn Kickboxningskamp och vi hade en bra känsla av den starten. Anna gick ut och hade en bra först rond som var väldigt jämn. I andra tappar hon balansen och blir nedtagen av fransyskan som kontrollerar toppcontrollen bra med ground & pound och armbågar som är väldigt effektiva och domaren bryter kampen. Robin Roos gör en jämn tuff match som blir fight of the night. Vinner rond 1 men tappar ork och tempo i de andra två och vinsten går till engelsmannen George Hardwick. 1 vinst och två förluster för Sverige ikväll.

Vad säger Gabriel om vinsten?
Han är superglad, hans normala stil är egentligen inte kickboxning utan han tränar MMA, Thaiboxning och boxning så regelverket med inga lowkicks blir speciellt. Han är bara 16 år och får inte tävla MMA i Sverige så detta var en chans att tävla internationellt mot bra motstånd men med ett något begränsat regelverk alltså. Han möter en väldigt grenspecifik duktig kickboxare med bra sparkar.

Gabriel håller gameplanen perfekt med att ta mitten av buren och vara aggressiv och boxa ut sin motståndare och lyckas väldigt väl. Gabriel får en stående räkning på sin motståndare efter en nedslagning och får enormt mycket positiv feedback av arrangören samt publik efter matchen som en av kvällens absolut bättre matcher. Han är med egna ord väldigt glas, stolt över att han höll sig till vår plan trots mycket snurrsparkar och hoppande och att han lyckades vinna mot en väldigt duktig motståndare. Dessa tävlingar är delmål i en ung fighters karriär som sporrar fortsatt utveckling och att träna hårdare. Gabriel Andersson är ett namn för framtiden helt klart, berättar Jörgen Hamberg för budokampsport.se

Robin Roos om sin match:
– Han jag möte va bra och körde på. Men jag märkte redan i rond ett att jag inte hade någon ork jag kunde inte sparka så mycke som jag brukar och jag hade ingen ork för att lägga nå bra tempo. Exakt vad som gått fel i förberedelserna vet jag inte men kan bero på för lite vila inför match för lång tid från att jag cutta vattnet till invägningen. Kan finnas många faktorer men jag ser fram i mot min nästa match på fightclub rush 5 , då får ni se en annan Robin!

Anna Astvik summerar sin match så här:
– Det var superkul att gå matchen. Jag kände mig lugn och det kändes som jag hade kontrollen. Sen fick hon ner mig och kom i mount och slog några slag men jag kände mig ändå lugn sen var jag tvungen att vända mig så hon fick ryggen och då la jag armarna runt huvudet och försökte jobba bort hennes hookar men sen avbröt domarn matchen. Jag blev jätte besviken för jag kände att jag hade kontroll men kan ändå förstå domarens beslut.

Text: mailcitat
Foto: Gabriel Andersson (privat)

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4