En efterlängtad returmatch

I slutet av augusti får äntligen JP den returmatch han längtat efter sedan han gick sin sista amatörmatch. Det är en returmatch mot Oskar Carlström Biller som var den första fightern att vinna över JP under hans amatörtid.

21 juli 2019  |  Jenny Svensson

Den 31 augusti är det dags för Fight Club Rush 5 i Bombardier arena, Västerås. På huvudkortet ser vi bland annat Oskar Carlström Biller vs. Jeanpier “JP” Basauri, welterweight. Jag åkte till Nacka Dojo för att höra vad JP har att säga om den stundande matchen.

Vi möts upp en vardagskväll i början av juli en stund innan hans träningspass börjar. Denna kväll är det grappling och submissions på schemat, men även lite boxning efter det.

– Jag tränar med olika personer här på klubben och har just nu fokus på press.

Hur förbereder du dig och hur har tiden sett ut fram tills nu?

– Jag ska försöka jobba mindre så att jag kan fokusera ännu mer på träningen och på matchen. Det blir alltid hård träning och den här gången kommer jag kunna träna ännu hårdare.

Beskedet om den kommande matchen fick JP reda på ungefär 1-2 veckor efter han gick sin senaste match.

Vad tänkte du när du fick beskedet?

– Det var personer från Fightclub Rush som hörde av sig och frågade om jag ville möta honom, vilket de redan visste att jag ville eftersom jag efterfrågat matchen redan förra året, så jag tackade ja direkt.!

Det här blir JPs tredje proffsmatch och han har ett record på 0-2-0 vilket han berättar inte ser så bra ut. Han säger att det inte är bra att han har förlorat sina två proffsmatcher men påpekar att de har varit två matcher som varit väldigt nära och att han mött två bra och tuffa fighters, Robin Roos och Adam Westlund.

– Men man måste vinna, det är resultatet som räknas. Det är bara att gå vidare nu och inte fastna i förlusterna.

JP berättar vidare att han har fullt fokus på den kommande matchen vilken han haft i tankarna sedan förlusten mot Oskar förra året. JP förklarar att han under de två proffsmatcherna han hittills gått har han haft denna match i huvudet, vilket har gjort att han inte haft 100 procent fokus på de matcher han borde fokuserat på. Han har längtat efter den här rematchen sedan hans proffsdebut men av någon anledning har den inte blivit av förens nu.

–  Den här killen har jag haft i huvudet väldigt länge därför att vår match, min sista amatörmatch, vann han vilket var min enda förlust. Nu blir det en rematch och jag har längtat och jagat den här matchen i över ett år så jag är jättesugen.

Hinner du med annan träning utöver MMA?

–  Jag försöker få in ungefär ett styrkepass i veckan och en del löpträning tre fyra gånger i veckan. Och lite rehab ibland om det behövs.

JP berättar att han tränar så mycket han hinner då han också behöver jobba. Han har ett deltidsjobb men jobbar oftast heltid ändå, men när det är matchtider blir det mindre jobb, förklarar hand.

–  Det är så det får bli om man vill göra det man älskar!

Är det något du vill säga innan du går in på passet som börjar strax?

– Jag ser verkligen fram emot den här matchen. Alla matcher jag har gått har såklart varit roliga och jag har haft jättebra fokus men den här matchen känns väldigt annorlunda då, som sagt, det var min första förlust och sen har jag förlorat två matcher efter det. Den här matchen är min chans att ta igen alla tre matcherna, så efter den här matchen vill jag ta igen de andra två förlusterna också. Men nu ligger fokus på den här matchen.

– Jag ska köra över honom, jag vill så gärna gå den här matchen, jag vill köra nu!!

Jeanpierre “JP” Basauri tränar tillsammans med Christoffer Gerdin

Text: Jenny Svensson
Foto: Jenny Svensson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4