2015-07-30, 11:34

Med mindre än en månad kvar till EM i jodo är tävlingsförberedelserna i full gång för ett av Sveriges stora medaljhopp, Jesper Waldestål. På meritlistan har Jesper redan åtskilliga mästerskap med medaljer som resultat i både iaido och jodo. Han har dessutom under förra året presterat otroligt bra i ett par...

2015-07-16, 15:27

I slutet av juni gick VM i Naginata i Montreal, Kanada. Där kammade det svenska landslaget hem en semifinalplats på damsidan och en vinst på herrsidan i shiai (fri kamp), fri klass.

Med sju deltagare tävlade det svenska landslaget i naginata i samtliga moment under VM, som denna gång gick i Montreal, Kanada.

I shiai (fri kamp)...

2015-07-15, 16:27

Den svenska talangen Pannie Kianzad gick under förra veckan sin allra första match i Invicta, en av världens främsta organisationer för proffs-MMA. Med träffsäkra vänsterkrokar och ett bra nedtagningsförsvar dominerade hon matchen och vann på enhälligt domslut.
   - Jag var bekväm i alla delar av matchen, säger Pannie i...

2015-07-13, 16:34

Nu är VM i MMA över för den här gången och Sverige tog med sig hela fyra medaljer hem: tre silver och ett brons.
   ”På det hela taget är jag väldigt stolt över alla våra svenska landslagsfighters. Man är en vinnare bara man går in i buren i den här sporten”, skriver teamleader Anders Ohlsson i en artikel på fightermag.se.

Trots hårt...

2015-07-11, 11:02

Efter en trög start på MMA-VM med en del snöpliga förluster, har några av de svenska kämparna äntligen lyckats göra önskat resultat. Vi ser nu med hopp och spänning fram emot kvällens finalmatcher.

Uteblivna matcher, tuffa arm bars och ett par bedömningsmissar gjorde under första delen av årets MMA-VM livet surt för våra svenska fighters...

2015-07-09, 11:43

Vad är likheten mellan Madeleine Vall, Magnus ”Jycken” Cedenblad och ett par ej namngivna nybörjare? Svaret är enklare än det verkar. Förutom det uppenbara att de alla är kampsportare, älskar de stämningen på MMA Academy Summer Camp!

Värmen och solen som lyst med sin frånvaro större delen av våren gjorde förra veckan ett ordentligt krafttag och...

2015-07-08, 14:58

Sanny Dahlbeck som under våren gjort en strålande come back efter ett par års paus från kampsporten, gick i helgen K1 Japan WORLD GP -70 kg (världens största K1-turnering) i Tokyo, Japan. Han tog sig där så långt som till semifinal.
   - Jag har egentligen lite svårt för turneringar, det är inte riktigt min stil, säger han till...

2015-07-06, 14:28

Under idrottens dag i Almdedalen vågade sig hockeyprofilen Peter ”Foppa” Forsberg upp på aikidomattan. Där provade han både att själv göra tekniker, och att bli kastad av en av aikidons ungdomar på plats.

Efter en del tveksamheter till om kroppen skulle klara påfrestningen av kampsport gick en något nervös Peter Forsberg upp på...

2015-07-02, 10:34


Visby har Almedalsveckan, Stockholmsveckan och Medeltidsveckan. Från och med i sommar finns också Kampsportsveckan i Visby. En vecka fullproppad av uppvisningar, olika kampsportsaktiviteter och en maffig kvällsgala den 11:e juli på Gutavallen. Nu är det klart att svenske kickboxningsstjärnan Tofan Pirani går en titelmatch i organisationen WKN på Supremacy League-galan på...

2015-07-01, 11:11


I slutet av september är det dags för ett EM på hemmaplan. Det är dags för EM i jodo i Falkenberg den 19-20 september. Här kommer den svenska landslagstruppen dit, som bland annat består av de regerande Europamästarna Jesper Waldestål, från Falkenberg, och Sida Yin.


Jodo är en japansk kampsport, som skapades omkring 1605 av samurajen Muso Gonnosuke och...

 • 4
 • 3
 • 4
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj
 • En medalj