Utbildning

Här samlas information om SB&K:s utbildningar och det som i övrigt handlar om utbildningsfrågor inom förbundet.

Utbildningsplattform

Svenska Budo & Kampsportsförbundet använder sig av Idrottens Utbildningsplattform (IUP) för förbundets utbildningsverksamhet. I plattformen finns de första digitala utbildningarna tillgängliga och framöver sker även anmälan till fysiska utbildningstillfällen i plattformen. 

Varje medlemsförening måste själv aktivera integrationen mellan IUP och IdrottOnline. Detta är nödvändigt då varje förening själva ansvarar för sitt medlemsregister och därmed måste godkänna användningen av medlemsuppgifterna.

» Läs mer

Framtida utbildningar

Anmälan sker i utbildningsplattformen, mer information om den ↑

18-19 maj Tränarutbildning steg 2 i Luleå

 

Tränarutbildning

Kursplaner
Se dokumentbanken

Ordinarie kursavgifter
Tränarutbildning steg 1 – 2000 kr/deltagare
Tränarutbildning steg 2 – 2200 kr/deltagare
Tränarutbildning steg 3 – 4400 kr/deltagare

Kursavgiften faktureras efter utbildningen. Faktura skickas enligt de uppgifter som deltagaren angett vid anmälan.

Förkunskaper
För deltagande i Steg 1 ser vi gärna att deltagaren är minst 16 år.
För deltagande i Steg 2 krävs genomförd Steg 1.
För deltagande i Steg 3 krävs genomförd Steg 2.

Observera att när två utbildningar, till exempel Steg 1 och Steg 2, arrangeras parallellt kan en deltagare endast delta i en av utbildningarna per tillfälle.

MotoriQ

MotoriQ är ett utbildnings- och utvecklingsprojekt med syfte att säkerställa en hög kvalité på barn- och ungdomsverksamheten inom Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrotter.

» Läs mer

Nationellt godkänd idrottsutbildning

För den som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet finns Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Syftet med NIU är att ungdomar ska kunna kombinera elitinriktad idrottsträning med studier på gymnasienivå. 

För närvarande erbjuds en NIU-utbildning när det gäller Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrotter:

  • Armbrytning i Storuman.

Sista anmälningsdag är den 1 december 2023 inför läsåret 2024-2025. Mer information finns via länken nedanför.

» Läs mer

Dubbla karriärer

Att vara en elitidrottande student och kombinera sin elitidrottssatsning med högskolestudier upplevs ofta vara en utmaning. Inom svensk idrott finns därför en nationell modell för att underlätta detta.

Riksidrottsuniversitet (RIU) arbetar med att utveckla svensk elitidrott på uppdrag av och i samverkan med Riksidrottsförbundet (RF) och olika specialidrottsförbund (SF).

Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL) ingår i ett sammanhållet system med den nationella modellen för RIU och EVL.

» Läs mer

Idrottens Elittränarutbildning

Idrottens elittränarutbildning (ETU) är ett ettårigt ledarskapsprogram för dig som vill prestera, testa gränser och leda svensk idrott till fler medaljer på internationella mästerskap. Programmet fokuserar på att förädla ditt individuella ledarskap för utveckling och framgång inom elitidrotten. 

» Läs mer

Prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfond

Stiftelsens ändamål är att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för deras vidareutbildning. Ändamålet för stipendiet är att ge ledare och instruktörer vidareutbildning. Stipendiet sökes av exempelvis huvudorganisationer, förbund, föreningar eller enskild inom RF.

» Läs mer

Elitidrottsstipendium

Stipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.

Med Elitidrottsstipendiet hoppas man kunna skapa goda förutsättningar för utövarna så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Samtidigt vill man ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.

» Läs mer

1
5
4