Förbund
Utbildning
Här samlas information om SB&K:s utbildningar och det som i övrigt handlar om utbildningsfrågor inom förbundet.
Utbildningsplattform
Förbundet använder sig av Idrottens Utbildningsplattform (IUP) för utbildningsverksamheten. I plattformen samlar vi digitala utbildningar och anmälan till fysiska utbildningstillfällen görs i plattformen.
Varje medlemsförening måste själv aktivera en integration mellan IUP och IdrottOnline för att föreningens medlemmar ska kunna nyttja plattformen. Information och manualer finns på vår samlingssida om plattformen.
Tränarutbildning
SB&K:s tränarutbildningar är idrottsövergripande och finns i tre steg. Steg 1 vänder sig till alla medlemmar oavsett erfarenhet eller träningsnivå och ska ge en stabil grund att utgå från. Kursplaner för alla tre steg finns i dokumentbanken.
Kommande utbildningstillfällen
Anmälan sker i Idrottens utbildningsplattform.
-
24-25 augustiTränarutbildning steg 1 (fysisk träff)Uppsala
-
7-8 septemberTränarutbildning steg 1 (fysisk träff)Linköping
-
21-22 septemberTränarutbildning steg 1 (fysisk träff)Härnösand
-
19-20 oktoberTränarutbildning steg 1 (fysisk träff)Bosön, Stockholm
-
19-20 oktoberTränarutbildning steg 2 (fysisk träff)Bosön, Stockholm
-
16-17 novemberTränarutbildning steg 1 (fysisk träff)Löddeköpinge
-
23-24 novemberTränarutbildning steg 2 (fysisk träff)Östersund
-
30 november-1 decemberTränarutbildning steg 1 (fysisk träff)Visby
Vanliga frågor om deltagande
MotoriQ
MotoriQ är ett utbildnings- och utvecklingsprojekt med syfte att säkerställa en hög kvalité på barn- och ungdomsverksamheten inom Svenska Budo & Kampsportsförbundets idrotter.
Nationellt godkänd idrottsutbildning
För den som vill kombinera studier med elitidrott på gymnasiet finns Nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU). Syftet med NIU är att ungdomar ska kunna kombinera elitinriktad idrottsträning med studier på gymnasienivå.
• Armbrytning i Storuman.
Dubbla karriärer
Att vara en elitidrottande student och kombinera sin elitidrottssatsning med högskolestudier upplevs ofta vara en utmaning. Inom svensk idrott finns därför en nationell modell för att underlätta detta.
Riksidrottsuniversitet (RIU) arbetar med att utveckla svensk elitidrott på uppdrag av och i samverkan med Riksidrottsförbundet (RF) och olika specialidrottsförbund (SF).
Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL) ingår i ett sammanhållet system med den nationella modellen för RIU och EVL.
Idrottens Elittränarutbildning
Idrottens elittränarutbildning (ETU) är ett ettårigt ledarskapsprogram för dig som vill prestera, testa gränser och leda svensk idrott till fler medaljer på internationella mästerskap. Programmet fokuserar på att förädla ditt individuella ledarskap för utveckling och framgång inom elitidrotten.
Prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsfond
Stiftelsens ändamål är att främja svensk idrott genom stipendier till ledare och instruktörer för deras vidareutbildning. Ändamålet för stipendiet är att ge ledare och instruktörer vidareutbildning. Stipendiet sökes av exempelvis huvudorganisationer, förbund, föreningar eller enskild inom RF.
Elitidrottsstipendium
Stipendiet är ett samarbete mellan Riksidrottsförbundet och Svenska Spel och ska möjliggöra för den aktiva att kunna kombinera elitidrott och studier efter gymnasiet.
Med Elitidrottsstipendiet hoppas man kunna skapa goda förutsättningar för utövarna så att svensk idrott kan nå fler idrottsliga framgångar internationellt. Samtidigt vill man ge bättre förutsättningar för elitidrottsaktiva på landslagsnivå att ha ett bra liv både under och efter idrottskarriären.