Vanligt och ovanligt i kampsportens 2008

Två nya idrotter, EM och VM på hemmaplan, ett nytt tävlingskort för hela förbundet, 22 nya medaljer i internationella mästerskap, en fjärde anställd på kansliet, flera satsningar på webb-TV och 3,3 miljoner till förbundets föreningar i Idrottslyftet är några saker som präglat 2008 för Svenska Budo & Kampsports-förbundet. Nu står 2009 för dörren med nya glädjeämnen och utmaningar.

8 januari 2009  |  Tony Svensson

Två nya idrotter, EM och VM på hemmaplan, ett nytt tävlingskort för hela förbundet, 22 nya medaljer i internationella mästerskap, en fjärde anställd på kansliet, flera satsningar på webb-TV och 3,3 miljoner till förbundets föreningar i Idrottslyftet är några saker som präglat 2008 för Svenska Budo & Kampsports-förbundet. Nu står 2009 för dörren med nya glädjeämnen och utmaningar. Det blir premiär för förbundets tolfte idrott med SM-status – Submission Wrestling och i höst är det World Games där flera av våra idrotter kommer att vara representerade. Och kanske blir 2009 året då förbundet till slut omorganiseras och får en ny hemsida.