”Jag ville prova någonting nytt”

Det är fortfarande första veckan på kansliet och ännu dröjer det innan Maria Norlin hunnit sätta sig in i förbundet och alla de 23 idrotterna. Men det var utmaningen och de nya kunskaperna som lockade henne att söka jobbet.

14 maj 2009  |  Tony Svensson

Det är fortfarande första veckan på kansliet och ännu dröjer det innan Maria Norlin hunnit sätta sig in i förbundet och alla de 23 idrotterna. Men det var utmaningen och de nya kunskaperna som lockade henne att söka jobbet.

Med tre års högskolestudier med inriktning på idrott och arbete på två större idrottsförbund är idrottsvärlden välkänd för Maria Norlin. Men ett mindre förbund med 23 kampsporter är nytt, och det var det som lockade henne.
– Jobbet lät roligt och utmanande och jag ville prova något nytt, säger hon som svar på frågan varför hon sökte sig till SB&K.
Än så länge har hon inte testat kampsport, även om planerna finns, men det tror hon inte behöver vara en nackdel.
– Det kan vara nyttigt att inte kunna så mycket när man kommer så att man kan se på verksamheten med fräscha ögon, säger hon. Och jag ser fram emot att skaffa mig många nya kunskaper.

Innan hon kom till SB&K har Maria Norlin gått den treåriga Sportmanager-utbildningen på Gymnastik- och Idrottshögskolan (GIH) i Stockholm och arbetat både på golfförbundet och friidrottsförbundet. Förutom att hon hade större kunskaper och erfarenhet av idrotter inom de två större förbundet finns det annat som skiljer arbetet åt:
– Det känns redan lättare att vara på ett mindre förbund där alla har koll på det mesta. Här får jag en större inblick i hela verksamheten.

51
43
52