Bruce Lees fiende dog 96 år gammal

Otaliga är de som börjat träna kampsport efter att ha sett en film med Bruce Lee. Inte minst Enter the Dragon har blivit en kultklassiker som lever och har hälsan 35 år efter att den gjordes. Bruce Lee dog redan under arbetet med filmen 1973 men Shih Kien som spelade hans fiende Mr Han i filmen levde till helt nyligen då sviterna av en njursjukdom vid 96 års ålder blev övermäktigt. Shih Kien började filma på 1940-talet och hann medverka i hundratals filmer innan han pensionerade sig vid 80 års ålder.

24 juni 2009  |  Tony Svensson

Otaliga är de som börjat träna kampsport efter att ha sett en film med Bruce Lee. Inte minst Enter the Dragon har blivit en kultklassiker som lever och har hälsan 35 år efter att den gjordes. Bruce Lee dog redan under arbetet med filmen 1973 men Shih Kien som spelade hans fiende Mr Han i filmen levde till helt nyligen då sviterna av en njursjukdom vid 96 års ålder blev övermäktigt. Shih Kien började filma på 1940-talet och hann medverka i hundratals filmer innan han pensionerade sig vid 80 års ålder. Klicka på den rosa pilen för att läsa mer om Enter the Dragon, Bruce Lee och Shih Kien.
 

51
43
52