“Det här är det roligaste jag har gjort!”

6 juli 2009  |  Tony Svensson

MMA-träning.Trots stekande sol och semestertider samlades 80 personer i en hel vecka på en skola utanför Södertälje för att lära sig mer om MMA.

Vackstanäs utanför Södertälje, ett idrottsgymnasium som ligger otroligt fint vid den lilla sjön Vällingen. Eventansvarige på Vackstanäs, Mårten Lindqvist, som den här veckan tagit emot ett gäng MMA-utövare tycker att lägret gått mycket bra och att det varit ett härligt gäng människor. För Mårten är ingenting omöjligt, han fixar det mesta folk ber om.

Arrangörerna Noa Fridmark och Linus Johansson fick idén om att ordna ett MMA-läger när de själva funderade på att det skulle vara kul att åka på ett.
Det skulle vara ett läger som höll hög klass på både anläggning, instruktörer och föreläsare. Noa och Linus började planera och åkte runt och tittade på olika anläggningar, kontaktade instruktörer och nu ett halvår senare står killarna här efter en enormt lyckad vecka.

Känslan när jag kom först ut dit var att jag blev lugn, det var så tyst och stilla. Jag gick runt och pratade med lite olika människor som alla var jättepositiva och supernöjda med allt. Bra boende, bra mat och toppträning med de allra bästa inom sina områden.

80 deltagare i åldrarna 16-55 år, både killar och tjejer som har svettats tillsammans. Det var allt från nybörjare som aldrig provat MMA till elitidrottsmänniskor som lägger ner ett flertal timmar varje dag på att träna sin idrott. Det funnits möjlighet att spela beachvolley, grilla eller bara softa med sol och bad.

Aktiviteterna har varit schemalagda med en mängd olika instruktörer.
Martin Lidberg har hållit i brottningen, George Scott i boxningen, Jörgen Kruth i thaiboxningen, Waldo Zapata i BJJ, August Wallén och Omar Bouiche höll i MMA-passen.

Det har också varit en hel del intressanta föreläsningar av bland annat Stefan Pettersson som blev årets dietist 2008, Stefan pratade om vikten av att äta rätt kost vid rätt tidpunkt för att kunna maximera din träning och kunna återhämta dig på bästa sätt.

Martin Lidberg pratade om mental träning och hur du kan nå dina mål och få framgångar genom att hålla dig kall när det verkligen gäller.

– Det blev en fantastiskt givande, lyckad och rolig vecka i Vackstanäs säger Martin som varit med hela veckan. Man märkte att de aktiva tog till sig tekniken och träningen bra. När det gäller upplägget så var det verkligen genomtänkt men självklart finns det alltid små ändringar som kommer att göras för att få lägret ännu bättre till nästa år. Martin kommer troligtvis att vara med även nästa år för att hjälpa till att utveckla våra MMA fighters i Sverige.

George Scott pratade om sin karriär och vägen på hans resa, enligt några av deltagarna så är George en väldigt ödmjuk kille som har roliga berättelser och är mycket inspirerande att lyssna på.

En sak är säker, det här kommer Noa och Linus göra om och det är garanterat folk glada för.
MMA
Text och foto: Mona Thun Lundkvist
 

1
5
4