Jonathan Broberg ny informatör

Jonathan BrobergNär SB&K:s informatör Marija Fischer Odén ska vara mammaledig hämtas ersättaren – från fotbollen.
   – Jag tror att jag och förbundet har mycket att lära av varandra, säger Jonathan Broberg, tidigare
informatör på Djurgården Fotboll.

Det ett år långa vikariatet som informatör på Svenska Budo & Kampsportsförbundet blir Jonathan Brobergs första erfarenhet av förbundets idrotter.
   – Jag har alltid gillat idrott i alla dess former. Jag har själv spelat fotboll, ishockey och bordtennis. Men någon erfarenhet av kampsporter har jag inte. Det blir en dubbel utmaning för mig och mycket nytt att sätta sig in i, precis som det ska vara.

1 augusti 2009  |  Jonathan Broberg

Jonathan BrobergNär SB&K:s informatör Marija Fischer Odén ska vara mammaledig hämtas ersättaren – från fotbollen.
   – Jag tror att jag och förbundet har mycket att lära av varandra, säger Jonathan Broberg, tidigare
informatör på Djurgården Fotboll.

Det ett år långa vikariatet som informatör på Svenska Budo & Kampsportsförbundet blir Jonathan Brobergs första erfarenhet av förbundets idrotter.
   – Jag har alltid gillat idrott i alla dess former. Jag har själv spelat fotboll, ishockey och bordtennis. Men någon erfarenhet av kampsporter har jag inte. Det blir en dubbel utmaning för mig och mycket nytt att sätta sig in i, precis som det ska vara.

 
Jonathan kommer från ett jobb på Djurgården Fotboll, med informationsansvar för bland annat DIF:s sociala projekt Djurgårdsandan, som arbetar för positiv supporterkultur och spontanfotboll i förorter.
   – Det har varit några enormt givande och utvecklande år på DIF. Många av de kunskaperna tar jag med mig in i det här arbetet.
   – Att jag inte har några erfarenheter från kampsport tidigare ser jag som en tillgång. Jag har alltid gillat nya utmaningar.

Rent konkret vill han jobba särskilt på att göra hemsidan ännu mer levande och intressant.

Jonathan har varit elitungdomsspelare för både Djurgården Fotboll och DIF:s hockeysektion. En knäskada satte emellertid stopp för hans elitkarriärsplaner. I stället vaktar han idag målet i division 6-klubben Vasastans BK, som han varit med och utvecklat.

51
43
52