Nyheter

Utan anmälan – inga pengar

15 augusti är en dag att hålla reda på av tre anledningar, det är sista anmälningsdag för LOK-stöd, Idrottslyftets bidragsansökan, samt IdrottOnline.se.


Den 15 augusti ska klubbar som vill söka LOK-stöd vara registrerade på IdrottOnline.se, som är RF:s nya system för internet. Klubbar måste därmed se till att man har sitt konto på IdrottOnline.se klart innan dess. Så har du inte anmält din klubb till IdrottOnline.se bör du göra detta snarast för att kunna ansöka om pengarna.

15 augusti är en dag att hålla reda på av tre anledningar, det är sista anmälningsdag för LOK-stöd, Idrottslyftets bidragsansökan, samt IdrottOnline.se.


Den 15 augusti ska klubbar som vill söka LOK-stöd vara registrerade på IdrottOnline.se, som är RF:s nya system för internet. Klubbar måste därmed se till att man har sitt konto på IdrottOnline.se klart innan dess. Så har du inte anmält din klubb till IdrottOnline.se bör du göra detta snarast för att kunna ansöka om pengarna.

När det gäller Idrottslyftets år 2 och ni som fått pengar därifrån, ska ni senast ha skickat in en rapport om vad pengarna användes till. De klubbar som är berörda har fått ett mejl skickat till sig för hur man skickar in den digitala rapporten till Idrottslyftet.. 

Så här gör man för att gå med:

  1. Utse en person till administratör. Det ska räcka med allmän datorvana för att klara av uppdraget. Observera att det är lite annorlunda än nedan för föreningar som idag tillhör gamla Klubben Online och för föreningar med flera sektioner (se ”Frågor och svar” på Idrott Onlines hemsida)
  2. Administratören skickar epost till klubb@idrottonline.se med ”Aktivera Idrott Online Klubb” i ämnesraden. I meddelandet skrivs administratörens för- och efternamn och epostadress. Sedan skrivs att föreningen önskar öppna Idrott Online Klubb för föreningen (Skrivs exempelvis såhär: ”Önskar öppna Idrott Online Klubb för Småstads kampsportsförening – budo&kampsport”)
  3. Supporten skickar ut epost med alla de inloggningsuppgifter föreningen behöver för att kunna aktivera sin sida. Det tar uppskattningsvis en vecka.
  4. När du har fått aktiveringsmailen för Idrott Online Klubb ska du gå till http://pp.svenskidrott.se, logga in och klicka på menyn ”Idrott Online”. Läs igenom texten som beskriver hur du skapar din förenings sida. Du får därefter godkänna ett avtal mellan Riksidrottsförbundet och er förening gällande nyttjandet av Idrott Online. Läs noga innan du godkänner det.
  5. Föreningens sida skapas och du får ett meddelande om att sidan har skapats utan fel. Notera den adress ni får till er hemsida, klicka sedan på den länken, som tar dig till er Idrott Online-sida. Denna adress har skapats med följande struktur: http://www.idrottonline.se/kommun/föreningsnamn-idrott. Det går att byta om man vill ha en mer lätthanterlig adress. Däremot går det inte att ha den adressen även till undersidorna, som automatiskt får Idrott Onlines domänadress.
  6. www1.idrottonline.se finns information och manualer. Om det inte räcker kan man gå en kurs hos SISU idrottsutbildarna.
  7. För frågor, önskemål och synpunkter kontakta supporten på 08- 699 61 50 eller projektledaren Robert Larsson på 08-699 62 32