Fyra svenska medaljer i taido-VM

Fotograf Henrik JohanssonDet blev ett bra taido-VM för Sverige. Tre silver och ett brons fick den svenska truppen med sig från VM i Hiroshima 2009. Anna Cervin utmärkte sig med två individuella silvermedaljer och en i laghokein.
   – Det har varit en dröm att tävla i Japan, taidons hemland, säger Taidoförbundets ordförande Henrik Johansson.

Svensk taido har haft en fin tradition och fått fram många bra tävlande. Det visade sig under VM i Hiroshima där de blågula plockade hem fyra medaljer, tre silver och ett brons. 
 

10 augusti 2009  |  Jonathan Broberg

Fotograf Henrik JohanssonDet blev ett bra taido-VM för Sverige. Tre silver och ett brons fick den svenska truppen med sig från VM i Hiroshima 2009. Anna Cervin utmärkte sig med två individuella silvermedaljer och en i laghokein.
   – Det har varit en dröm att tävla i Japan, taidons hemland, säger Taidoförbundets ordförande Henrik Johansson.

Svensk taido har haft en fin tradition och fått fram många bra tävlande. Det visade sig under VM i Hiroshima där de blågula plockade hem fyra medaljer, tre silver och ett brons. 
 

Ordförande för Taidoförbundet, Henrik Johansson, är nöjd med den svenska insatsen under Hiroshima-VM.
   – Jag är särskilt nöjd med att vi har visat att det inte bara är japaner som kämpar om de individuella medaljerna. Det är något som vi kommer ta med oss till kommande landslagssamlingar och stora mästerskap.

Den som utmärkt sig allra mest är Anna Cervin, som innan VM visade prov på bra form, och motsvarade förväntningarna på ett bra sätt. Först plockade hon hem en silverpeng i Hokei. Sedan följde Anna upp den bedriften och vann ett silver i Jissen.
   – Det är första gången någonsin som en svensk tar en individuell medalj i Jissen. Anna har verkligen gjort ett fint mästerskap.

“VM har varit som en dröm”
I Dantai Jissen för herrar (lagtävling) visade Sveriges lag en bra moral och knep bronset efter att ha besegrat Frankrike. I bronslaget ingick Daniel Andersson, Robert EK, Robert Andersson, Patrik Persson och Akkanat Jensen.

I damklassen i Jissen blev det ytterligare ett silver. Anna Cervin, Agnes Wallberg, Nasrin Mosawi, Veera Littmarck och Clary Andersson svarade för en stark insats och hindrades endanst av Japan i kampen om guldet.

Henrik Johansson, som följt det svenska laget på plats i Japan, menar att VM:et har varit en underbar upplevelse för den svenska truppen.
   – Ja, mycket spännande. Det var det första VM:et för många i truppen. Det är även första gången som de flesta besöker Japan. Att få uppleva ett VM i taidons hemland är något speciellt. Att tävla här har varit som en dröm.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52