Platser kvar på instruktörskurs i Växjö

En ny termin börjar och nya grupper startas. Kanske har du varit på ett inspirerande sommarläger, eller så strömmar det in nybörjare på klubben. Kanske har du instruerat länge och känner att du skulle vilja bredda och fördjupa din kompetens. Anledningarna att gå en instruktörsutbildning är många och inom kort kommer höstens första chans. I september går en kurs i Växjö och det finns platser kvar.

10 augusti 2009  |  Jonathan Broberg

En ny termin börjar och nya grupper startas. Kanske har du varit på ett inspirerande sommarläger, eller så strömmar det in nybörjare på klubben. Kanske har du instruerat länge och känner att du skulle vilja bredda och fördjupa din kompetens. Anledningarna att gå en instruktörsutbildning är många och inom kort kommer höstens första chans. I september går en kurs i Växjö och det finns platser kvar.

Nu börjar höstens utbildningar
I september drar höstterminens instruktörsutbildningar igång. Ännu är fyra utbildningar planerade och först ut, helgerna 5-6 samt 19-20 september, är det gruppinstruktörskurs i Växjö. Att det är en gruppinstruktörskurs innebär att det den första nivån i förbundets utbildningstrappa.

Tanken är att de som gått den ska vara rustade att instruera grupper på förbundets föreningar. Utbildningen vänder sig till aktiva inom förbundets alla idrotter som vill lära sig mer om förbundet, kroppen, ledarskap och pedagogik och innehåller både teori och praktiska övningar.

Kravet är att deltagarna ska vara över 16 år och ha minst tre års erfarenhet av någon eller några av förbundets arter. Sista anmälningsdag till kursen i Växjö är den 21 augusti och det finns fortfarande platser kvar. Klicka här för att läsa mer om kursen och anmäla dig. http://www.budo.se/forbundet/utbildning.shtml

I november kommer nästa chans att gå en gruppinstruktörsutbildning. Den 14-15 och 28-29 november blir det nämligen en utbildning i Malmö.
Nästa nivå i utbildningstrappan är klubbinstruktörsutbildningen. Det är en fortsättningskurs som är tänkt för personer med mer övergripande ansvar för träningen på en av förbundets föreningar.  I höst erbjuds två klubbinstruktörskurser – en i Göteborg i oktober och en i Ängelholm i november.
 

Text: Marija Fischer Odén

0
0
0