Girls Night Out – här för att stanna


Ytterligare ett hösttecken är här. Girls Night Out är över för denna sommar. Det har varit tre tävlingar, en i juni, en i juli och så en i augusti. Den sista avgjordes i helgen, där också årets Queen of the ring 2009 korades.

Strike boxing club i Täby utanför Stockholm var fylld till bredden. Många var det som ville uppleva sommarens sista deltävling i Girls Night Out i thaiboxning. De som tog sig till lokalen blev definitivt inte besvikna.

31 augusti 2009  |  Jonathan Broberg

Ytterligare ett hösttecken är här. Girls Night Out är över för denna sommar. Det har varit tre tävlingar, en i juni, en i juli och så en i augusti. Den sista avgjordes i helgen, där också årets Queen of the ring 2009 korades.

Strike boxing club i Täby utanför Stockholm var fylld till bredden. Många var det som ville uppleva sommarens sista deltävling i Girls Night Out i thaiboxning. De som tog sig till lokalen blev definitivt inte besvikna.

Det bjöds nämligen på finfina matcher, pausunderhållning och dessutom hemmalagad thaimat. Men mitt i allt trevligt var ändå kvällens behållning utmärkelsen Queen of the ring 2009. Ulrica Lundgren har sannerligen gått från klarhet till klarhet och fick mycket rättvist ta emot den åtråvärda pokalen.

Men nu är tävlingen över för den här gången. En av arrangörerna, Jenny Kriegsman, var mycket nöjd med kvällens evenemang.
   – Ja, det har fungerat alldeles utmärkt. Det har varit en speciell resa den här sommaren som har varit jätterolig. Det har varit väldigt mycket hårt arbete bakom, men nu när vi är i mål känns det verkligen som att det var värt det. Bara att så många kom i lördags för att se tjejer thaiboxas värmde enormt mycket.

Resan började den 27 juni med deltävligen Cat Fight, fortsatte sedan den 25 juli med “Knees in hign heels” och sedan alltså nu med finalerna i Girls Night Out.

Så här gick det i matcherna:

Annika Sefblom vs Charlotte Dirhammar (76kg)
Segrare: Annika Sefblom

Helene Kristensson vs Ulrika Lundgren (64 kg)
Segrare: Oavgjort

Madde Rydin vs Helene Lowenski (63 kg)

Jennifer Johansson vs Linnea Skåpdal (60 kg)
Segrare: Linnea Skåpdal

Betty Sabato vs Linnea Skåpdal (60 kg, final)
Segrare: Linnea Skåpdal

Christoffer Axelsson vs Ulf Helsing (75 kg)
Segrare: Christoffer Axelsson

Pavel Luckashin vs Abdou Chorr (65 kg)
Segrare: Pavel Luckashin

Yasin Bensenocki vs Kalle Ahlgren (80 kg)
Segrare: Yasin Bensenocki

Resan har således nått sin ändhållplats denna gång. Troligtvis tar en ny resa fart igen nästa sommar.

Text och foto: Jonathan Broberg 

2
8
10