Toppmatcher i årets Rumble of the Kings

FEG © All rights reservedDen 20 november intar MMA och thaiboxning Hovet i Stockholm. Rumble of the Kings 2009 blir en gala i absolut toppklass med bland annat nio världsmästare och tre OS-medaljörer i ringen. Budokampsport.se har tagit tempen på årets tävling, med drygt två månader kvar.

Snart är en av årets kampsportshöjdare här igen. Den 20 november är det äntligen dags för Rumble of the Kings 2009 på Hovet i Stockholm. Kasra Ashhami är en av arrangörerna bakom galan och han lovar för budokampsport.se att årets galakväll kommer att innehålla fighter i världsklass.

10 september 2009  |  Jonathan Broberg

FEG © All rights reservedDen 20 november intar MMA och thaiboxning Hovet i Stockholm. Rumble of the Kings 2009 blir en gala i absolut toppklass med bland annat nio världsmästare och tre OS-medaljörer i ringen. Budokampsport.se har tagit tempen på årets tävling, med drygt två månader kvar.

Snart är en av årets kampsportshöjdare här igen. Den 20 november är det äntligen dags för Rumble of the Kings 2009 på Hovet i Stockholm. Kasra Ashhami är en av arrangörerna bakom galan och han lovar för budokampsport.se att årets galakväll kommer att innehålla fighter i världsklass.

Tre matcher är redan släppta. Ytterligare tre släpps under september och sedan offentliggörs resten av matcherna under oktober. Men redan nu kan Kasra avslöja att Rickard Nordstrands match i 81 kilosklassen kommer att bli en match om världsmästartiteln.
   – Det stämmer. Rickard ville gärna fortsätta i sin viktklass och kommer att fightas om en VM-titel den 20 november. Så därför har vi ändrat lite i schemat.

“Världsmästare och OS-medaljörer”
Utöver den matchen väntas fler stormatcher under kvällen. Kasra avslöjar att de allra flesta matcherna redan är klara och att startfältet för kvällen innehåller nio fighters som antingen är eller har varit världsmästare samt tre som vunnit OS-medaljer.
   – Vi vill alltid bjuda publiken på bästa möjliga startfält och i år har vi många intressanta matcher. Det är också ett sätt för våra svenska fighters att skaffa sig internationell erfarenhet och på det sättet växa.

Galan kommer att bestå av två, möjligen tre sporter. MMA och Thaiboxning är redan klara, sedan pågår diskussioner om att försöka att få med proffsboxning också.
   – Men där har vi en bit kvar. Vårt fokus gäller i stället att fokusera på det vi redan har klart för kvällen. Allt annat känns som en bonus i dagsläget.

Redan nu är dock femton matcher klara. Fyra förmatcher och sedan elva som ingår i matchcardet. Kasra och de andra har jobbat hårt med galan och börjar nu se ljuset framför sig.
   – Jag längtar verkligen till den 20 november. Dels ska det bli intressant att se var svenskarna står gentemot de bästa i världen och dels hur kvällens matcher blir. Vi har försökt sätta ihop matcherna efter action och aggressivitet och vi tror att vi har hittat rätt konstellation för det. Det ska verkligen bli jätteroligt.

Biljetter till Rumble of the Kings 2009 köper du enklast på ticnet.se. För mer information om galan, se www.k-1.se.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52