Karateframgångar i Finland

Inför det stundande SM:et i Göteborg nästa helg visade framför allt det svenska landslaget i kata fin form i Finnish Open. Seniorerna i kata tog hem ett guld, tre silver och två brons, vilket var det bästa resultat ett katalandslag någonsin visat upp.

Det blir ett högintressant SM i karate nästa helg i Göteborg. De tävlande i olika landslag skaffade sig möjligen ett psykologiskt övertag på utmanarna inför kommande helg genom att formligen sopa banan med motståndet i stortävlingen Finnish Open.

11 september 2009  |  Jonathan Broberg

Inför det stundande SM:et i Göteborg nästa helg visade framför allt det svenska landslaget i kata fin form i Finnish Open. Seniorerna i kata tog hem ett guld, tre silver och två brons, vilket var det bästa resultat ett katalandslag någonsin visat upp.

Det blir ett högintressant SM i karate nästa helg i Göteborg. De tävlande i olika landslag skaffade sig möjligen ett psykologiskt övertag på utmanarna inför kommande helg genom att formligen sopa banan med motståndet i stortävlingen Finnish Open.

Katalandslaget visade att detta kanske är den främsta generation Sverige fått fram på väldigt länge. De blågula visade tidigt att något stort var på gång och när väl turneringen summerades hade svenskar lagt beslag på ett guld, tre silver och två brons.

Vilket SM i Göteborg det kan bli! Mer om Finnish Open finns på karateförbundets hemsida.

Text: Jonathan Broberg

 

 

51
43
52