Nytt upplägg för hett karate-SM

Fotograf Magnus HartmanPå fredag är det invägning. På lördag börjar det som många har väntat på – karate-SM i Göteborg. Hela den svenska karateeliten, och de är för tillfället rätt många, kommer att finnas på plats och karateförbundets ordförande Urban Andersson längtar.
   – Ja det gör jag. Det ska bli ett häftigt SM, säger han till budokampsport.se.


Svensk karate är på frammarsch. Det visade inte minst storturneringen Finnish Open härom sistens, där svenskar knep medaljer i parti och minut. Mot den bakgrunden blir karate-SM i Göteborg något utöver det vanliga.

15 september 2009  |  Jonathan Broberg

Fotograf Magnus HartmanPå fredag är det invägning. På lördag börjar det som många har väntat på – karate-SM i Göteborg. Hela den svenska karateeliten, och de är för tillfället rätt många, kommer att finnas på plats och karateförbundets ordförande Urban Andersson längtar.
   – Ja det gör jag. Det ska bli ett häftigt SM, säger han till budokampsport.se.


Svensk karate är på frammarsch. Det visade inte minst storturneringen Finnish Open härom sistens, där svenskar knep medaljer i parti och minut. Mot den bakgrunden blir karate-SM i Göteborg något utöver det vanliga.

Karateförbundets ordförande Urban Andersson är mycket förväntansfull på vad SM i Göteborg har att erbjuda.
   – Absolut. Vi har många duktiga karateutövare i Sverige och det kommer att visa sig under SM-helgen.

Upplägget för årets SM är lite nytt. På fredagen är det domarmöte, coachmöte och invägning. På lördag drar tävlingarna igång och på söndagen är det finalpass.
   – Vi tror att vi har hittat en modell för att göra tävlingarna ännu mer spännande också ur ett medialt och allmänt intresse. Vi hoppas naturligtvis att vi har fått ihop ett bra evenemang för de tävlande, för publiken och för funktionärerna.

Precis som förra året kommer tävlingarna från Valhallahallen i Göteborg att direktsändas på webben. Företaget LiveStream står för produktionen och SM visas på länken www.svenskkarate.tv.

Budokampsport.se kommer att finnas på plats i Göteborg för att bevaka den heta SM-helgen.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52