Battle of Sweden 2 utlovar stormatcher i Solnahallen

Thaiboxning av yppersta klass är vad som utlovas när Battle of Sweden intar Solnahallen om drygt en vecka. Bland annat har två av Thailands bästa fighters bjudits in.Det drygt en vecka kvar till Battle of Sweden 2. Evenemanget innebär en uppföljning på den mycket populära thaiboxningsgalan från i våras.


18 september 2009  |  Jonathan Broberg

Thaiboxning av yppersta klass är vad som utlovas när Battle of Sweden intar Solnahallen om drygt en vecka. Bland annat har två av Thailands bästa fighters bjudits in.


Det drygt en vecka kvar till Battle of Sweden 2. Evenemanget innebär en uppföljning på den mycket populära thaiboxningsgalan från i våras.


Mikael Toutoungi är arrangör för Battle of Sweden och han tror på en spännande tävling.
   – Ja, det kommer att bli hur kul som helst. Vi har många intressanta matcher som jag har väldigt höga förväntningar på, säger han till budokampsport.se.

Battle of Sweden är en relativt ny företeelse inom svensk thaiboxning. Galan hade premiär i mars detta år och har därigenom fått ett litet genombrott.
   – Vi satsar högt. Vi vill bjuda på så bra thaiboxning som möjligt och genom denna startuppställning tycker jag att vi verkligen visar att vi menar allvar med vår satsning.

“En riktig kanonfight”
När Mikael går igenom match för match är han både spänd och förväntansfull på kvällen.
   – Vi har försökt få till ett så bra program som möjligt. Även de lite mindre kända boxarna ser jag verkligen fram emot.

Men kvällens höjdpunkt är ändå main eventet på programmet. Matchen mellan Saiyok och Samranchai, som debuterar på svensk mark (Saiyok gick en match i Kristianstad 9 maj i år).
   – Det är två av Thailands bästa thaiboxare. De är rankade tre respektive etta i Thailand, så det är en riktig kanonfight. De möttes i januari och det var en gastkramande uppvisning. Vi började drömma om att kanske få över de och sedan har vi jobbat hårt på det spåret och nu blir matchen alltså realitet.

Battle of Sweden 2 hålls i Solnahallen den 26 september. Biljetter till evenemanget finns att inhandla på ticnet.se eller i Budo Fitnessbutikerna. För ytterligare information om galan, se www.mtpromotions.se.

Matcherna
Saiyok vs Samranchai               (Main Event)
Chris ”Petchdam” Forster (Swe) vs Nico Verresen (Bel)    (Co-Main event)
Sanny Dahlbeck (Slagskeppet Sthlm) vs Genc Uka (C4 Kristianstad)
Tobias Alexandersson (Karlstad) vs Fadi Merza (Österrike)
Tofan Pirani (Slagskeppet Sthlm) vs Mika Kinnunen (Fin)
Adam Lazarevic (Slagskeppet Sthlm) vs Sadibou Sy (Wasa Kick&Thai)
Daniel Teymur (Sthlm MT) vs Alexander Gasparov (Mariestad)
Driton Rama (C4) vs Nima Rafei (Ggb MT)

Förmatcher
Ulf Byman (Slagskeppet Sthlm) vs Viet Hoang (Fightgym Borås)
Magnus Bonde (Slagskeppet Sthlm) vs Fredrik Lundgren (Västerås KC)

Text: Jonathan Broberg

1
5
4