Karate-SM: Kataseniorerna har börjat

19 september 2009  |  Tony Svensson

Denna första dag av SM i karate i Göteborg har hittills bjudit på mesta dels kata för både juniorer, kadetter och nu är dessutom seniorerna på både herr- och damsidan igång.

Värt att notera är att årets SM är det sista svenska mästerskapen som ligger under Budo & Kampsportsförbundet. I januari blir karate ett eget idrottsförbund under Riksidrottsförbundet. Det är därför ett litet speciellt SM som utspelar sig.

Kumiten kommer igång under eftermiddagen med kval. Alla finaler avgörs under söndagen, vilket gör det hela lite extra spännande. Många blickar torde vara riktade ditåt redan nu. Kul också att Valhallahallen är relativt välfylld trots att det inte är några finaler idag. Publiken har levt sig med i tävlingarna så här långt och det är faktiskt en extra krydda, så klart.

Här nedan ett litet kollage av hur det ser ut just nu i Valhallahallen. Vi återkommer med uppdaterad resultat lista och lite intervjuer under eftermiddagen.


Text och foto: Jonathan Broberg  

 

51
43
52