Kyudo SM hålls på Bosön

Fotograf Magnus Hartman


Kyudo är konsten att skjuta med den japanska asymmetriska pilbågen. Ursprungligen tränades bågskyttet för att användas i strid och bågen fick sin speciella form, därför att man ville kombinera långbågens styrka med kortbågens smidighet. Idag tränar man kyudo för att komma i balans och harmoni.


29 september 2009  |  Jonathan Broberg

Fotograf Magnus Hartman

Kyudo är konsten att skjuta med den japanska asymmetriska pilbågen. Ursprungligen tränades bågskyttet för att användas i strid och bågen fick sin speciella form, därför att man ville kombinera långbågens styrka med kortbågens smidighet. Idag tränar man kyudo för att komma i balans och harmoni.

SM i kyudo kommer att avgöras på Bosön. Tävlingen hålls den 28 november och snart kommer de tävlande att presenteras.
 

51
43
52