VM i Villach: Nu börjar allvaret

I morgon börjar äntligen VM i kickboxning. Sverige har tolv fighters på plats, men är sannerligen inte ensamma. VM utgörs av 60 nationer och över 600 kickboxare.

Villach har invaderats. Överallt är det kickboxarna som syns i den lilla alpbyn som gränsar till både Slovenien och Italien. Årets VM kommer att ha rekordmånga deltagare. Dessutom från rekordmånga länder.

21 oktober 2009  |  Jonathan Broberg

I morgon börjar äntligen VM i kickboxning. Sverige har tolv fighters på plats, men är sannerligen inte ensamma. VM utgörs av 60 nationer och över 600 kickboxare.

Villach har invaderats. Överallt är det kickboxarna som syns i den lilla alpbyn som gränsar till både Slovenien och Italien. Årets VM kommer att ha rekordmånga deltagare. Dessutom från rekordmånga länder.

Det svenska landslaget har fått sin lottning klar. De flesta tävlar redan under morgondagen med sin första match, vilket medfört att en viss förväntansfylld spänning finns i truppen.

“Vi är förberedda”
Avgång från hotellet med buss till arenan kommer att ske klockan 08.45. Timmen senare kliver den första svenska fightern in i ringen. Under kvällen har ett gemensamt landslagsmöte hållits där bland annat regelverket för årets turnering har avklarats.

Förbundskaptenen Martin Eisengarten ser verkligen fram emot morgondagen.
   – Det är det här som vi alla har tränat och förberett oss för. Det ska bli oerhört skönt att det hela äntligen drar igång. Vi känner oss beredda inför morgonens matcher, säger han till budokampsport.se.

Vill du se mer av VM, här har du den officiella VM-hemsidan.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10