Planeringen inför nästa års Superior Challenge igång


Knappt har strålkastarljuset från succégalan Superior Challenge 4 släckts, knappt har lokalen i Fryshuset tömts på folk förrän arrangör Babak Morteza Aghavali blickar fram mot nästa års Superior Challenge.
  
   – Vi var alla väldigt nöjda med arrangemanget och vi tror att det hela kommer att växa ytterligare till nästa år, säger han till budokampsport.se.


11 november 2009  |  Jonathan Broberg

Knappt har strålkastarljuset från succégalan Superior Challenge 4 släckts, knappt har lokalen i Fryshuset tömts på folk förrän arrangör Babak Morteza Aghavali blickar fram mot nästa års Superior Challenge.
  
   – Vi var alla väldigt nöjda med arrangemanget och vi tror att det hela kommer att växa ytterligare till nästa år, säger han till budokampsport.se.

Förra helgen på Fryshuset blev en riktig höjdare. En kväll som bjöd på god underhållning kombinerat med många fina matcher.

Arrangör Babak Morteza Aghavali var extra nöjd med strukturen kring evenemanget. Han menade att det mesta hade blivit bättre sedan tidigare galor.
   – Vi satsade mycket kring arrangemanget. Jag är väldigt glad över upplägget och det verkade som att publiken gillade att vi hade lagt ner lite extra möda.

“Orättvist och missvisande”
MMA är under luppen för medias åsikter just nu. Sporten har blivit hårt kritiserad. Babak blir bekymrad när detta kommer på tal.
   – Egentligen tycker jag att det är både orättvist och missvisande. Vi är många som jobbar jättehårt för att få till en bra gala. Alla tävlande är enormt seriösa i sin uppladdning inför stora tävlingar och förbereder sig minutiöst. Säkerheten för de tävlande är rigorös och jag tror nog inte någon annan idrott i hela Sverige måste gå igenom sådana säkerhets krav.
   – Hur som helst anser jag att det var bra att SVT Sporten och Uppdrag Granskning var på plats i arenan och filmade på förra Superior Challenge. Det är viktigt att sporten exponeras i media för att visa att vi existerar. Därefter har vi chansen att bemöta fördomar med fakta och debattera om det.

Trots att inga skador av större vikt inträffade under galan, och trots att det väldigt sällan blir svåra skador i MMA var debatten om dess farlighet igång.
   – Jag kan på sätt och vis förstå allmänhetens reaktion. Men jag tycker att debatten är sneddriven. Jag menar, media nämnde inte ens vilka som vann sina matcher. Under tre långa inslag. Det tycker jag är märkligt.

Men Babak är ändå van. Förut var det karaten som fick utstå kritik. Nu är det MMA. Trots detta är Babak övertygad om att MMA i Sverige går en ljus framtid tillmötes.
   – Absolut. Jag tror att MMA snart är en folksport på lika grunder som de andra. Folk är lite skeptiska till det som är nytt. Men det gör bara att jag vill göra ett ännu bättre arrangemang till nästa gång. Vi ska fortsätta att förbättra galan och ta den till nästa nivå. Superior Challenge ska fortsätta att sätta svensk MMA på världskartan.
 

Text: Jonathan Broberg

51
43
52