En sprakande gala på Hovet


Rumble of the kings är över, för den här gången. Det blev en kväll med många högkvalitativa matcher och där Sverige tillslut även fick en världsmästare i thaiboxning.Vilken kväll. Vilken intensitet. Det var kampsport när den egentligen är som allra bäst. Det var årets Rumble of the kings.


21 november 2009  |  Jonathan Broberg


Rumble of the kings är över, för den här gången. Det blev en kväll med många högkvalitativa matcher och där Sverige tillslut även fick en världsmästare i thaiboxning.


Vilken kväll. Vilken intensitet. Det var kampsport när den egentligen är som allra bäst. Det var årets Rumble of the kings.

Den gamla isladan Johanneshov var nästintill fullsatt. Men denna kväll var det varken hästshow eller hockey som lockade Stockholmspubliken. Det var kampsport, av arterna K1, MMA och thaiboxning.

Galan var så fullproppad med kvalitet att matchen mellan legenderna George Scott och Lasse Myrberg kom lite i skymundan. George Scott vann den matchen på poäng med domarrösterna 2 mot 1.
   – Det där gick väl bra, log George efter matchen.

Abbe Joof, som på förhand hade väldigt tufft motstånd, var en av de som överraskade positivt av svenskarna. Abbe pressade världsstjärnan från Ukraina Artur Kyshenko i tre ronder, men förlorade ändå tillslut en härligt
underhållande match.

MMA-matchen mellan Ilir Latifi och Tatsuya Mizuno var också en av kvällens mest spektakulära matcher. Högt tempo från första sekund till dess att 15 sekunder gått av den tredje ronden. Då träffade japanen Ilir med ett knä och vann.

Men kvällens höjdare var ändå titelmatchen i thaiboxning mellan Rickard Nordstrand och Clifton Brown. Efter en jämn första rond kom avgörandet i den andra. Rickard fick in ett par hårda träffar som fick kanadensaren att vackla. Några sekunder senare hade Sverige fått en ny världsmästare. Efter matchen deklarerade Rickard för den mångtaliga Hovetpubliken att det inte blir fler tävlingsmatcher för honom.
   – Nej, nu lägger jag handskarna på hyllan, sade han med ett otroligt brett leende.

Kvällen bjöd på fler höjdarmatcher och som helhet var det en upplevelse utöver det vanliga som Rumble of the kings bjöd på. Det är inte utan att man redan längtar till nästa gala.

Resultat från kvällen (segraren understruken). Vid ej angiven idrott är det K-1 som avses.

Match 1: Lina Länsberg och Magdalena Kowalcyk
Match 2: Danei Teymur mot Martin Akhtar
Match 3: Nils Widlund mot Alex Kazemi
Match 4: Muharebt mot David Teymur
Match 5: Jonatan Gromark mot Ondrei Hodnik
Match 6: Joakim Karlsson mot Petter Juhl
Match 7: Abbe Joof mot Artur Kyshenko
Match 8 (MMA): Jörgen Kruth mot Jaime Fletcher
Match 9: Lasse Myrberg mot George Scott
Match 10 (MMA): Ilir Latifi mot Tatsuya Mizuno
Match 11 (MMA): Joakim Engberg mot David Gardner
Match 12: Marcus Öberg mot Gago Drago
Match 13 (thaiboxning): Rickard Nordstrand mot Clifton Brown
 

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mona Thun Lundkvist

5
13
16