Två guld och ett brons i JVM för ju-jutsu

Fotograf Helena Hugosson


Junior-VM i ju-jutsu blev en fin svensk upplevelse. Speciellt för Maxine Thylin och Sara Widgren, som efter helgens tävlingar kan titulera sig juniorvärldsmästarinnor. Anton Villberg vann brons i 73-kilosklassen U18.

30 november 2009  |  Jonathan Broberg

Fotograf Helena Hugosson

Junior-VM i ju-jutsu blev en fin svensk upplevelse. Speciellt för Maxine Thylin och Sara Widgren, som efter helgens tävlingar kan titulera sig juniorvärldsmästarinnor. Anton Villberg vann brons i 73-kilosklassen U18.

En helg. Ett världsmästerskap. Men två världsmästarinnor. Det är det svenska facit efter att junior-VM i ju-jutsu avgjordes i den klassiska idrottsmetropolen Aten.

Maxine Thylin tog guldmedaljen i 62-kilosklassen efter en rafflande finalmatch mot en belgiska. Maxine ledde länge och väl hyggligt komfortabelt men med bara sekunder kvar blev hon varnad för passivitet och belgiskans knappade in. Men det blev svenskt guld till Maxine Thylin.

“Går inte att beskriva”
För Sara Widgren blev finalen en betydligt enklare resa mot VM-guldet. Det slovenska motståndet hade inte mycket att sätta emot svenskan som formligen utklassade motståndet och vann matchen med hela 17-1.
   – Tårarna rann under nationalsången, det går inte att beskriva hur det känns, säger Sara till jujutsu.se.

Sverige fick även med sig en bronspeng från VM-tävlingarna i Aten. Anton Villberg i 73-kilosklassen för U18 svarade för ett mycket fint mästerskap och knape Sveriges tredje ju-jutsumedalj i och med sitt brons.

För mer information om VM i Aten, se www.jujutsu.se.

Text: Jonathan Broberg

1
5
4