Ingen karaterapportering efter 31 december

Fotograf Magnus HartmanKarate lämnar Svenska Budo & Kampsportsförbundet efter 31 december. Det bestämdes redan i våras av RF när karaten antogs som eget specialförbund.

På budokampsport.se kommer det fortfarande finnas en del karateinformation, även under kommande år. Dock ingen nyhetsbevakning.

14 december 2009  |  Jonathan Broberg

Fotograf Magnus HartmanKarate lämnar Svenska Budo & Kampsportsförbundet efter 31 december. Det bestämdes redan i våras av RF när karaten antogs som eget specialförbund.

På budokampsport.se kommer det fortfarande finnas en del karateinformation, även under kommande år. Dock ingen nyhetsbevakning.

Det är tredje gången som en idrott lämnar Svenska Budo & Kampsportsförbundet för att bilda eget specialförbund. Tidigare har taekwondo och judo gjort detsamma som karate nu gör efter 31 december. Det är med stora lyckönskningar som SB&K och karate skiljs åt som de bästa av vänner.

Många har ringt, mejlat och undrat hur det blir med karatenyheter på budokampsport.se. Och till svar kan vi nu meddela att vissa karatetävlingar kommer att ligga kvar i vår kalender. Det kan bli så att budokampsport.ses kalender blir identisk vad gäller karate, som karateförbundet. Detta för att ni läsare med karateanknytning ska kunna komma åt information på enkelt sätt.

Nytt domännamn, swekarate.se
Däremot kommer budokampsport.se inte att bevaka eller nyhetsrapportera från karateevenemang. Det kommer Svenska Karateförbundet att göra via sin egna hemsida, som dessutom får nytt domännamn, swekarate.se.

Text: Jonathan Broberg

5
13
16