Kylig Arnela het inför VM

Efter trägna försök får man lön för mödan, brukar det ju heta. Arnela Hadzisulejmanovic har jobbat mot ett mål i knappt sex år: att få möjlighet att representera Sverige vid ett stort mästerskap. Nu blir drömmen äntligen besannad för henne då hon har blivit uttagen till FILA-VM i submission wrestling.
   – Jag grät när jag fick beskedet. Kanske det bästa som någonsin har hänt mig, säger hon till budokampsport.se
.

11 februari 2010  |  Jonathan Broberg

Efter trägna försök får man lön för mödan, brukar det ju heta. Arnela Hadzisulejmanovic har jobbat mot ett mål i knappt sex år: att få möjlighet att representera Sverige vid ett stort mästerskap. Nu blir drömmen äntligen besannad för henne då hon har blivit uttagen till FILA-VM i submission wrestling.
   – Jag grät när jag fick beskedet. Kanske det bästa som någonsin har hänt mig, säger hon till budokampsport.se
.

Trots att våren borde vara i antågande snart, har kylan Stockholm fortfarande i ett järngrepp. Snön har legat konstant i över två månader och det ena köldrekordet efter det andra raderas ut. Det är här, i hjärtat av huvudstaden, som budokampsport.se möter den nyblivne landslagstjejen Arnela Hadzisulejmanovic.

Hon är sprudlande lycklig. Ögonen tindrar och det är precis som om vårens första värme träffar kinderna då Arnela kommer gående. Det lyser om henne.

“Väldigt lycklig”
Och undra på det. Äntligen kommer hon att få chansen att förverkliga en dröm; att representera Sverige i ett stort internationellt VM då Grappling-VM i submission wrestling går av stapeln i mars.
   – Att få den här möjligheten, att få det här erkännandet – ja, jag är väldigt lycklig just nu.

Uttagningen till landslaget i submission wrestling kom lite som en överraskning för Arnela även fast hon under 2009 tävlat mer i sw än bjj och fick plats pga sina fina meriter. BJJ-stjärnan hade inte lagt upp säsongen efter det här.
   – Men det skiter jag i. Jag kommer att träna stenhårt för att göra bra ifrån mig på VM. Jag har Jimmy Lidberg och Stefan Wannefjord som tränare, samt tränare på Hilti och sparringpartners och vi har lagt upp ett träningsschema inför VM nu som jag känner mig trygg med.

Även om Arnela inte har satt upp något mål inför VM ännu, kommer hon att ha höga krav på sig själv.
   – Ställer jag upp i något vill jag vinna det också. Jag måste tro att jag kan vinna guld, det är allt jag kämpar mot. Jag tror att folk gärna skyddar sig själva genom att inte sikta mot guld direkt. Men jag har mött de bästa utövarna i världen förr och jag vet vad som kommer att krävas för att vinna. Blir det inte så har jag bara mig själv att skylla, säger hon medan hon lutar sig tillbaka leendes med en kopp kaffe i handen.

Fostrad vinnare
Det är i mångt och mycket så hon är Arnela. Glad och artig. Annat är det på mattan i tävling.
   – Hahaha, ja då vill man inte vara nära mig. Jag vet att jag är bra tekniskt sett. Det jag behöver förbättra för att vara med och tampas om guldet är min styrka. Det är det jag jobbar hårdast med just nu.

Vid sidan om satsningen är Arnela just nu anställd i det nybildade Svenska Karateförbundet. Där kommer hon säkerligen att bli en enorm tillgång. Just för att hon är fostrad i vinnarkultur och avskyr att förlora. Arnela kan bli guld värd för karateförbundet, bokstavligt talat.

Följ Arnelas väg mot VM i hennes blogg.

Text och foto: Jonathan Broberg
 

51
43
52